The pink panther

Claude Aendenboom 2 apr 2024

Jawel, de nieuwste Belgische politieke partij met de krachtige naam ‘Voor U’ heeft goed nieuws. Eén handtekening van een parlementslid was immers voldoende om te kunnen deelnemen aan de Belgische verkiezingen van 9 juni 2024. Mijn broer Pascal Aendenboom staat op hun lijst van het Brussels Gewest.

En dus zal zijn dochter een mooie portretfoto van hem maken om zijn kansen te vergroten. Yes he can!

Zoals in de meeste landen heeft elke partij ook hier in Belgenland een kleur. Voor de socialistische partij is dat rood, voor de liberalen kleuren de affiches blauw, en zo heeft Voor U de fuchsia-kleur gekozen. Jawel, zij zien la vie en rose, al zal hun avontuur niet altijd rozengeur en maneschijn zijn want als politicus moet je stevig in je schoenen staan, soms een haai zijn. Als je een braaf schaapje bent, trek je best jouw wolfskleren aan. Soms zie ik ministers die in het parlement hevig onder vuur worden genomen. Ik zap dan meteen weg, want een gezellige boel is het daar niet altijd. Maar met een ruime kennis van zaken kan men de politieke uitdagingen aan.

Verbondenheid

Het voorbije weekend was er een bijeenkomst van ‘Voor U’. Pascals ex-vrouw was ook van de partij, daar in het Brusselse stadspark. Alle genodigden waren in de fuchsia-kleur gekleed. Weliswaar niet van kop tot teen, sommigen droegen een t-shirt in die kleur, anderen een sjaal en twee vrouwelijke sympathisanten hadden zelfs fuchsia nylonkousen aangetrokken. Ach, het gaat in die bijeenkomsten vooral om de verbondenheid tussen gelijkgestemde individuen.

Deze partij is zowaar een smelkroes van allerlei culturen: ben je zwart of blank, arbeider of intellectueel, moslim of christen, kunstenaar of technocraat, iedereen is welkom, zolang je maar je steentje bijdraagt aan het succes van deze prille partij. Als je de groepsfoto ziet, lijken ze een beetje op pink panthers.

Mensenjungle

Een van hun prioriteiten is: onze wereld weer leefbaar te maken, zowel technologisch, sociaal als financieel. Op de bijeenkomst benadrukte mijn broer nog eens dat hij zich wil toeleggen op het gebied van Artificiële Intelligentie. In de mensenjungle zal hij als een panter te werk gaan: trefzeker en efficiënt.
Jawel, Pascal Aendenboom staat paraat voor de politieke strijd. Paraat Voor U.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties