Erik Jonk
Erik Jonk | LinkedIn Binnenland 2 aug 2016 / 15:26 uur

Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen

Het wordt koud naast Amsterdam ArenA, want na vijf jaar Zwolle wordt het Nederlands IJsbeelden Festival de komende editie in Amsterdam gehouden. Vanaf zaterdag 10 december zijn beelden van kraakhelder ijs twee maanden lang te zien aan de Arena Boulevard.

150.000 mensen

‘Grootser en mooier dan ooit’, belooft de organisatie. Om ook internationale toeristen de weg naar de ijssculpturen te kunnen laten vinden, koos diezelfde organisatie dit jaar voor de hoofdstad. Er worden 150.000 toeschouwers verwacht.

Het thema is deze keer It’s All About Music. IJskunstenaars uit de hele wereld gaan met dat thema aan de slag in een vrieshal van 1500 vierkante meter. Ze kunnen gebruikmaken van 275.000 kilo ijs en net zoveel kilo’s sneeuw. Ruim honderd ijsbeelden tot zes meter hoog zullen worden gemaakt. Naast het bekijken van die sculpturen, is ook een Muziek Museum te bezoeken.

Hier zie je ijzige beelden van eerdere edities:

Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Amsterdam haalt het IJsbeelden Festival binnen
Sluiten