Alice Boothby
Alice Boothby Lifestyle 6 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Bodybuilder-moeder inspireert talloze vrouwen

Onder het mom ‘als ik het kan, kan elke moeder het’, verovert Laura Dargaville de harten van veel vrouwen wereldwijd. De Nieuw Zeelandse bewijst dat je met wilskracht ver kunt komen.

„Ik was een gewone moeder van twee kinderen en meer gefocust op de professionele rugbycarrière van mijn man, dan mijn eigen geluk”, vertelt de 29-jarige moeder van twee kinderen aan Daily Mail. Het stel verhuisde met hun twee kinderen naar Zuid-Afrika en daar kwam ze zonder werk te zitten. Toen de weegschaal van Laura in 2013 de 83 kilo aantikte, besloot ze het roer resoluut om te gooien.

Laura gaf zich op voor een Personal Trainer-cursus en verdiepte zich in fitness. „Ik wilde graag wat aan mezelf veranderen maar dacht dat een sixpack onmogelijk was. Het lukte me nooit om er eentje te kweken voor mijn zwangerschappen, waarom zou het daarna nog wel kunnen?"

Dertien maanden later was Laura 28 (!) kilo lichter en werd ze eerste tijdens de World Fitness Federation Women’s Athletic Figure. Haar geheim? „Ik train twee uur lang, zes dagen per week. Daarnaast eet ik zes kleine maaltijden per dag die veel proteïnen bevatten. Gezond eten is iets wat ik écht heb geleerd. Het is tachtig procent voeding, twintig procent trainen."

Inspiratie

Sindsdien is Laura een gepassioneerd bodybuildster en ze kan het iedere moeder van harte aanbevelen: „wij moeders leggen onszelf zoveel restricties op. Ik hoop dat ik met dit verhaal andere moeders kan inspireren. Ik heb er nog nooit zo goed uitgezien, incluis striae en littekens. Als ik het kan, kun jij het ook."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Bodybuilder-moeder inspireert talloze vrouwen
Sluiten