Dion Mebius
Dion Mebius Sport 30 jan 2016
Leestijd: 1 minuut

Belgische voetballer geschorst na cocaïnegebruik

De Belgische voetballer Joachim van Damme riskeert een schorsing tot liefst vier jaar na betrapt te zijn op het gebruiken van cocaïne. De speler van KV Mechelen testte op 16 januari positief bij de dopingcontrole na een wedstrijd tegen KV Westerlo in de Jupiler Pro League. De 24-jarige Van Damme is daarnaast ook door zijn eigen club op non-actief gezet.

Van Damme werd gistermiddag voor de training op de kamer van het Mechelse bestuur geroepen, zo schrijft Nieuwsblad. Daar kreeg hij het nieuws te horen en werd meegedeeld dat de club hem met onmiddellijk ingang zou schorsen. Mechelen bekijkt nu of de middenvelder überhaupt nog welkom is. Van Damme zelf was niet bereid te reageren.

Verboden middelen

Voetbalbond KBVB heeft besloten om Van Damme in afwachting van de zaak, die volgende week dinsdag zal dienen, voorlopig sowieso te schorsen. Cocaïne staat namelijk op de lijst van verboden prestatieverhogende middelen voor topsporters. Ook heeft Van Damme met zijn drugsgebruik de Belgische wet overtreden.

Vorige maand werd er ook in Nederland een voetballer geschorst na betrapt te zijn op doping. Telstar-speler Kevin van Essen werd door de KNVB voor twee jaar uitgesloten van het Nederlandse voetbal na het gebruiken van furosemide, een middel dat vocht sneller afvoert. Telstar vond die straf ‘buitenproportioneel’, maar daar had de bond geen boodschap aan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Belgische voetballer geschorst na cocaïnegebruik
Sluiten