Redactie Metro
Redactie Metro Video 7 mei 2021

Onze Metrobot praat je bij: te zware mensen niet welkom tot verrassingshuisdier over de post

Geen zin om te lezen, wel om te luisteren? Onze Metrobot selecteerde ook vandaag weer 5 nieuwtjes, variërend van groot tot klein en uit ons eigen land en het buitenland.

En juist geen zin om le luisteren, wel om te lezen? Hier gaat onze Metrobot het over hebben.

  1. Morgenmiddag om twaalf uur begint de kaartverkoop voor het Songfestival, maar niet iedereen is welkom. Mensen met ernstig overgewicht, 70 jaar of ouder of met een nierziekte die moeten dialyseren mogen niet deelnemen aan Fieldlab-evenementen. Ze mogen dus ook niet naar het Eurovisie Songfestival, al lijkt er niet echt op te worden gecontroleerd.
  2. Voor het eerst verschijnt er een ranglijst met de meest LHBTI+-vriendelijke kerken van Europa. De protestantse kerken doen het beter dan de katholieken. De Nederlandse katholieke kerk eindigt laag op plek dertig. De Nederlandse protestantse kerk scoort juist hoog met een vijfde plaats. Op nummer 1 staat een Finse kerk en op onze website lees je er meer over.
  3. Je kunt tegenwoordig allerlei vreemde dingen op het internet bestellen, maar in China maken ze het wel heel bont. Chinezen kunnen nu een mysterieuze doos bestellen, de blind box, met daarin een verrassingshuisdier, die met de post wordt bezorgd. Dierenliefhebbers zijn woedend.
  4. De ouders van de door de politie doodgeschoten influencer Sammy Baker hebben een officiële klacht ingediend tegen politiechef Frank Paauw. Volgens de ouders heeft de politiebaas met „leugenachtige uitspraken” de publieke opinie beïnvloed terwijl het onderzoek van de Rijksrecherche nog liep. Daarmee zou hij de goede naam en eer van hun zoon hebben aangetast. Op onze website lees je meer over deze trieste zaak.
  5. De aankondiging van de NTR om te stoppen met de reguliere afleveringen van Andere Tijden leidt tot veel verontwaardiging op sociale media. Liefhebbers van het programma zijn vanochtend een petitie begonnen die is gericht aan de NPO. Ze spreken van een „historische vergissing.”

We wensen je een mooi weekend toe!

Mysterie MH370 opgelost? ‘Piloot wist precies wat hij deed’, zegt nieuw onderzoek

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onze Metrobot praat je bij: te zware mensen niet welkom tot verrassingshuisdier over de post
Sluiten