Erik Jonk
Erik Jonk Video 31 okt 2022
Leestijd: 1 minuut

Trailer tweede serie Judas over Willem Holleeder is uit: heel veel Astrid

Videoland heeft de trailer van het tweede seizoen van de serie Judas de wereld in geslingerd. De eerste reeks over de veroordeelde Willem Holleeder sloeg in Nederland prima aan.

Het tweede seizoen, met als titel Judas II: Dagboek van een Getuige is vanaf 10 november bij de streamingdienst van RTL te zien.

Gijs Naber is weer Willem Holleeder

De tweede reeks met de eerder al veel geroemde Gijs Naber in de rol van Willem Holleeder, toont het ontroerende relaas van een vrouw die afscheid heeft moeten nemen van een werkzaam leven. Van een moeder die probeert het goede te doen voor haar kinderen en kleinkinderen, van een zus en vriendin die haar omgeving altijd op sleeptouw neemt, én van een getuige in de zaak tegen haar broer Willem: Astrid Holleeder. De vrouw die het gelijknamige boek Judas schreef, wordt gespeeld door Rifka Lodeizen. Haar broer Willem stelde voor de rechtbank dat zijn ‘alle verklaringen zelf in elkaar heeft gezet‘ en ‘dat zij de regie van de rechtszaak voerde’.

Eerste reeks Judas verscheen in 2019

De beklemmende serie is het vervolg op Judas dat in 2019 bij Videoland verscheen. Dit was toen de trailer:

Judas toont nu van binnenuit hoe het leven van Astrid Holleeder er als getuige eruitziet. De serie is geschreven door Thomas van der Ree, de regie is in handen van Remy van Heugten en Fiction Valley neemt de productie voor zijn rekening.

Judas II: Dagboek van een Getuige, vind je vanaf 10 november hier op Videoland (de eerste reeks is hier ook nog te zien).

Recordaantal klachten voor NS, maar toch gaan er nog minder treinen rijden

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.