Erik Jonk
Erik Jonk Video 31 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

Zien! De Beste Slechtste chauffeur van Nederland: ‘Geef richting aan, nee die andere’

Je zou de titel maar ‘winnen’: de Beste Slechtste Chauffeur van Nederland… Vanaf vanavond wordt die ereprijs toch echt vergeven in het gelijknamige programma. Stoelriemen vast, is het advies voor wie gaat kijken. „Wat dóet die gek daar?”

RTL 5 gaat vandaag met vier van de Slechtste Chauffeurs uit het verleden van het tv-programma een experiment aan. Dat wordt samen met vier doorgewinterde instructeurs in De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland. En er waren al zoveel slechte, vorige week zelfs nog twee.

Is de Beste Slechtste Chauffeur van Nederland nog te redden?

Is het mogelijk om hun rijgewoonten, die bestaan uit angst, gevaarlijk rijgedrag, of frustratie, grondig te veranderen? Het uiteindelijke doel: het Grote Praktijkexamen. Welke chauffeur bewijst op de examenroute in Nijmegen wel degelijk te kunnen rijden en kroont zich tot: ‘De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland’. Het alom bekende en beruchte Keizer Karelplein in Nijmegen, vaste kijkers weten dat vast, kan op deze examenroute zeker niet ontbreken.

De instructeurs mochten vooraf al even zien wie de deelnemers waren, zonder te weten aan wie zij zouden worden gekoppeld. Of dat iets uitmaakt trouwens…

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Emotioneel tot hilarisch

Onder leiding van presentator John Williams en voice-over Cees Geel halen de instructeurs alles uit de kast om de deelnemers veilig de weg op te sturen. Zo hopen zij de ‘Gouden L’ voor beste instructeur in de wacht te slepen. Regelmatig leidt dit tot emotionele, hilarische, maar ook confronterende situaties in de lesauto. Eén van hen geeft – zie de video bovenaan – haar leerling Andy de opdracht richting aan te geven. „Nee, die andere.” Vervolgens rijdt de jongeman bijna een fietser omver en schreeuwt, terwijl de auto (natuurlijk) afslaat: „Wat dóet die gek daar?”

Kandidaten De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland

Andy (22) met rijinstructeur Fatima (33)

Na vijftien keer theorie- en negen keer praktijkexamen is deze kersverse winnaar van De Slechtste Chauffeur van Nederland naar eigen zeggen met puur geluk en tot frustratie van zijn toenmalige instructrice geslaagd.

Wassima (24) met rijinstructeur Youran (41)

Waar ze grote stappen maakt in haar studie, komt het autorijden van de 23-jarige Wassima, die met overtuiging haar seizoen won, maar niet van de grond. Ondanks dat ze graag zelfstandig zou willen zijn, en voor haar werk op Schiphol zelfstandig moet kunnen rijden, moet ze daarom tot nu toe steeds met het openbaar vervoer. Wassima heeft altijd een antwoord klaar, soms tot frustratie van rijinstructeur en ex-militair Youran.

Bradley (22) met rijinstructeur Joost (42)

Autoschades aan de leaseauto van zijn werk kosten Bradley elke maand honderden euro’s. Zijn baas is helemaal klaar met de ongelukken, en dus moet hij alles zelf vergoeden. Een autorit zit voor Bradley vol met frustratie, getoeter en commentaar op de overige weggebruikers.

Deze vooruitblik willen we je niet onthouden, inparkeren met Bradley.

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Rieki (69) met rijinstructeur Henny (70)

Toen Rieki werd opgegeven voor De Slechtste Chauffeur van Nederland, had ze al bijna 40 jaar geen auto meer gereden en ook na haar deelname verandert er helaas weinig, ze blijft ver weg van het stuur en heeft weinig zelfvertrouwen op de weg.

De Beste Slechtste Chauffeur van Nederland is vanaf vandaag op woensdag om 20.29 uur op RTL 5 te zien. Terugkijken kan via Videoland.

Jeroen Spitzenberger en Anniek Pheifer in nieuwe serie Anoniem: ‘Spannend, gek, grappig en weird’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.