Redactie Metro
Redactie Metro Video 11 mei 2021 / 16:40 uur

Straf babyeend-beulen, drukte bij PCR-testen, herdenking surfdrama en meer in de Metrobot

Geen zin om het nieuws te lezen, maar wel om te luisteren? Onze Metrobot selecteerde ook vandaag weer vijf nieuwtjes, variërend van groot tot klein en uit eigen land en het buitenland.

Geen zin om te luisteren, maar wel om te lezen? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Het reisadvies staat op de agenda van de persconferentie vanavond. En het ziet ernaar uit dat we straks op vakantie kunnen. Ondertussen heerst er drukte voor de PCR-testen en gelden in elk land andere regels. Wist je bijvoorbeeld dat een PCR-test tussen de 129 en 150 euro kost? Hier lees je er alles over.
  2. IC-man Diederik Gommers doet een boekje open over zijn vele optredens in talkshows het afgelopen jaar. Hij vertelt over het competitieve spelletje achter de schermen. En volgens hem was Eva Jinek niet blij als hij bij concurrent Op1 aan tafel zat, maar ze is wel een van zijn favoriete interviewers. Bij wie hij nooit aanschuift, lees je op onze website.
  3. Een jaar geleden gingen zes ervaren surfers het water in. Vijf van hen kwamen er niet meer levend uit. Een zwarte dag voor Scheveningen en de hechte surfgemeenschap, waar vandaag wordt stilgestaan bij het surfdrama.
  4. Twee tieners mishandelden afgelopen weekend een moedereend en haar kuikens in Uden. Maar de politie liet het er niet bij zitten en grijpt in. „Mogelijk gaan ze naar Bureau Halt.” De jongens van veertien en twaalf jaar overgoten het dier met frisdrank en braken haar eieren. Acht babyeendjes overleefden de mishandeling niet.
  5. Steeds meer leerlingen op de middelbare school doen examen in het vak Chinees. Dit jaar leggen 264 leerlingen het eindexamen af. Negen jaar geleden werd het eindexamen voor het eerst afgenomen, toen deden twintig leerlingen mee. De reden waarom leerlingen het vak kiezen heeft alles te maken met de geopolitiek. Het vak Chinees helpt een brug te slaan tussen China en ons land.

Graag tot morgen!

Van der Gijp bezocht zijn overvaller en heeft Rolex-advies voor vrouw Zahavi

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Straf babyeend-beulen, drukte bij PCR-testen, herdenking surfdrama en meer in de Metrobot
Sluiten