Roos Ravensbergen
Roos Ravensbergen Video 12 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het nieuws dat je niet kan missen: van uitgestelde versoepelingen tot een nieuw vaccin

Lekker weekend gehad? Hopelijk wel! Er is weer een hele hoop gebeurd de afgelopen dagen en vandaag, dus het kan nog wel eens tijdrovend zijn om al het nieuws af te speuren naar de belangrijke stukken. Onze Metrobot helpt je daarbij, en brengt je binnen anderhalve minuut weer helemaal op de hoogte.

Geen zin om te luisteren? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Gisteren lekte uit dat de terrassen en winkels toch niet open gaan op 21 april. Ziekenhuizen zijn blij met het uitstel van de versoepelingen, omdat het op de ic en op de normale afdelingen nog veel te druk is. De burgemeesters van de vier grote steden doen echter weer een oproep om de terrassen toch te openen.
  2. Studenten hebben geluk, zij mogen vanaf 26 april weer gemiddeld één dag per week naar colleges. Het kabinet had die versoepelingen al beloofd, en die gaan volgens Haagse bronnen ook echt door. De studentenvakbond noemde het eerder ‘onacceptabel’ als dat niet zo zou zijn.
  3. 79.200 vaccins van Janssen zijn vandaag aangekomen bij Movianto in Oss, waar de vaccins opgeslagen worden. Veel van deze doses zijn voor ziekenhuizen, om hun personeel in te enten. Van het Janssen-vaccin heb je maar één prik nodig, van bijna alle andere vaccins twee.
  4. Vannacht zijn de strenge coronamaatregelen in het Verenigd Koninkrijk iets versoepeld. Pubs mochten weer open, en dat lieten de Engelsen zich geen twee keer zeggen. Al voor middernacht ontstonden er lange rijen. Ook zwembaden en sportscholen zijn weer geopend.
  5. 189 gelukkigen zijn vandaag naar Rhodos gevlogen, voor de allereerste proefvakantie. Wel moeten de vakantiegangers van tevoren getest worden, mogen ze niet het resort af en moeten ze bij terugkomst in quarantaine. Eén reiziger bleek corona te hebben, dus die mocht niet mee.

Zo snel kan het gaan, het belangrijkste nieuws van de afgelopen dag(en)! Meer, of meer details, weten? Kijk even op Metronieuws.nl.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Het nieuws dat je niet kan missen: van uitgestelde versoepelingen tot een nieuw vaccin
Sluiten