Iris Hermans
Iris Hermans Video 30 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Onze Metrobot praat je bij: van zelftesten met te lange staaf tot sumoworstelaar die bleef liggen

Bijna weekend! Ook voor onze Metrobot, die voor vandaag weer vijf nieuwtjes voor je heeft uitgezocht, variërend van groot tot klein en uit binnen- en buitenland.

Geen zin om te luisteren? Hieronder kun je lezen waar de Metrobot over praat. Voor elk wat wils!

  1. Misschien heeft het kabinet wel een ‘weekendje vrij’, want het is de vraag of het dit weekend bijeenkomt in het Catshuis om te praten over verdere versoepeling van de coronamaatregelen, laat Hugo de Jonge weten. Dat is afhankelijk van de ruimte die het OMT ziet om maatregelen los te laten. Verder hoopt De Jonge snel met een nieuw reisadvies voor de zomervakantie te komen, liefst al volgende week.
  2. Het nummer van Rutte is nergens op internet te vinden, maar het telefoonnummer van de Britse premier Boris Johnson staat al sinds 2006 online, ontdekten media. Het nummer staat onder een persverklaring die Johnson ooit schreef. Hij wisselde nooit van nummer. Het telefoonnummer is nu trouwens niet meer bereikbaar.
  3. Het was niet de beste dag voor een gemeentewerker in Utrecht. Bewapend met zijn onkruidbrander ging hij zo ijverig te werk, dat hij zelfs een kunstwerk  verbrandde. Hij dacht dat het onkruid was, maar het maakte onderdeel uit van De Verloren Trap. Aanlegkosten waren drie jaar geleden zo’n 250.000 euro.
  4. Coronazelftesten kunnen pas worden verkocht als de verpakkingen en bijsluiters op orde zijn. De inspectie krijgt nu veel klachten binnen van gebruikers. Zo hadden sommige testen een te lang wattenstaafje. Ook is de gebruiksaanwijzing van sommige testen te onduidelijk. Hier lees je meer.
  5. De dood van een sumoworstelaar heeft in Japan voor grote emoties gezorgd. Mitsuki Amano bleef na ‘de genadeklap’ roerloos op de mat liggen en medische hulp bleef uit. Uiteindelijk werd Amano weggedragen door mensen die geen medici zijn en dat heeft vermoedelijk grote gevolgen gehad. Hij stierf vier dagen later aan ademhalingsfalen.

We wensen je een heel mooi weekend toe. Graag tot maandag!

André Hazes zegt ‘het spijt me’ tegen z’n zoontje in nieuwste nummer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.