Iris Hermans
Iris Hermans Video 22 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Onze Metrobot praat je weer even bij: boete Baudet, NS-zaad en stokstaartjes drieling

Wel op de hoogte blijven van het nieuws, maar niet alle tijd van de wereld? Onze Metrobot helpt je en brengt je binnen no time weer helemaal op de hoogte, variërend van groot tot héél klein nieuws.

Geen zin om te luisteren? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Moet je studieschuld geregistreerd worden in het BKR-register, waardoor het moeilijker kan worden om een hypotheek te krijgen? Als het aan de Autoriteit Financiële Markten ligt wel. Demissionair onderwijsminister Ingrid van Engelshoven heeft inmiddels gereageerd op het plan en zegt er niets in te zien. Wordt vervolgd.
  2. Na 20 jaar zijn er weer jonge stokstaartjes in DierenPark Amersfoort. Een heel bijzonder moment, omdat de dieren erg kieskeurig zijn bij het kiezen van een liefdespartner. Veel mensen op sociale media reageren met hartjes op de nu al zeer beweeglijke drieling. „Wat een mooi nieuws.”
  3. Thierry Baudet van Forum voor Democratie werd in Urk handenschuddend en omhelzend op de foto gezet. Na onderzoek, komt het Openbaar Ministerie nu met een coronaboete voor Baudet ter hoogte van 95 euro. Onderzoeken naar zijn optreden in Amsterdam en Utrecht lopen nog. Hij danste in Utrecht mee op het levenslied.
  4. Het is altijd vervelend als je je portemonnee verliest, maar als dat in Leiden gebeurt, is de kans groter dat je hem terugkrijgt, dan wanneer je in Zoetermeer woont. Dat blijkt uit een onderzoek. De verrassende nummer twee is de hoofdstad: in Amsterdam wordt vaak een poging gedaan om de portemonnee bij de rechtmatige eigenaar te krijgen. Hier lees je meer.
  5. De NS en ProRail gaan de station opfleuren met wilde bloemen en kruiden met als doel om bijen, vlinders en vogels naar het station te lokken. Straks bloeien er dus allemaal inheemse bloemen en kruiden zoals duizendblad, wilde bertram en bolderik. In juni komen de eerste bloemen al op, al duurt het bij sommige kruiden nog wel iets langer voordat ze in bloei staan. Bijenliefhebbers reageren blij. 

We wensen je fijne avond en tot morgen!

Presenteert Arjen Lubach straks dit nostalgische televisieprogramma?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.