Iris Hermans
Iris Hermans Video 15 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Het nieuws in 103 seconden: huilende belastingbetaler tot rebelse voetbalsupporters

Wel op de hoogte blijven van het nieuws, maar niet alle tijd van de wereld? Onze Metrobot helpt je en brengt je binnen 103 seconden weer helemaal op de hoogte.

Geen zin om te luisteren? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Elk jaar is er volgens de politie een stijging van 25 procent als het gaat om online oplichterij en diefstal. Fraude via WhatsApp komt vaak voor in de vorm van ‘een familielid of bekende’ en dankzij sociale media wordt digitale criminaliteit steeds gemakkelijker: criminelen weten vaak precies hoe mensen heten, wie de broers of zussen zijn en waar iemand woont. Dus je bent gewaarschuwd.
  2. Testen voor toegang tot het duel tegen FC Utrecht ziet Vak P van FC Twente hélemaal niet zitten. „Wij dragen niet bij aan een ‘testsamenleving’. In het belang van de KNVB en met het oog op het EK zijn er nu opeens wel mogelijkheden? Wij gaan met ONS allen of we gaan NIET!” Hier lees je meer over het statement van de fanatieke, trouwe supporters.
  3. Leuker kunnen ze het niet maken, dat wordt steeds duidelijker. Met de toeslagenaffaire nog vers in ons geheugen, gaat de Belastingdienst nu namelijk opnieuw de fout in. Een Nederlands-Marokkaanse moeder uit Leiden klopte huilend aan bij haar buurtcoach, omdat ze 10.000 euro moest terugbetalen. En ze blijkt niet de enige te zijn.
  4. Ook de laatste aflevering van de documentaireserie van De Kinderen van Ruinerwold bezorgde kijkers gisteravond kippenvel. Na afloop vertelde de advocate van de vier oudste kinderen dat zij een rechtszaak tegen hun vader gaan starten. Het jongste kind deed daarnaast nog een onthulling. Deze week werd ook bekend dat er een stichting voor de kinderen van het gezin uit Ruinerwold opgericht.
  5. Er is een groot tekort aan woningen en de huizenprijzen zijn weer flink gestegen. De NVM trekt aan de bel en wil dat het kabinet ingrijpt. Opvallend is wel dat de prijsstijging in Amsterdam achterbleef, daar stegen de prijzen met zeven procent. In Bloemendaal woon je het duurst. Een woning kost daar gemiddeld 863.000 euro. Hier lees je meer.

Tot morgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.