Iris Hermans
Iris Hermans Video 4 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

Onze Metrobot praat je bij: ‘pedohunt’-vonnis, grappen na miljardenscheiding, razende raket

Het is vandaag 4 mei, de dag van de dodenherdenking. Ook een dag met nog veel meer groot en klein nieuws. Onze Metrobot maakte een selectie en praat je bij.

Geen zin om te luisteren? Hieronder kun je lezen waar de Metrobot het over gaat hebben.

  1. De rechtbank heeft vandaag werkstraffen en jeugddetentie tot twaalf maanden opgelegd aan vijf jongeren die betrokken zijn geweest bij de fatale mishandeling van een 73-jarige man uit Arnhem. Het slachtoffer is om het leven gekomen bij een zogenaamde ‘pedojacht’. Op sociale media reageren veel mensen vol ongeloof op de lage straffen.
  2. Een deel van een Chinese raket raast momenteel ongecontroleerd door de ruimte. Het is een onderdeel van een nieuw ruimtestation en volgens ruimtevaartexperts is de kans groot dat de raket binnenkort ergens op aarde zal neerstorten. Maar maak je geen al te grote zorgen: het object zal waarschijnlijk in zee storten.
  3. Bill Gates kondigde gisteren de echtscheiding van hem en Melinda aan na 27 jaar huwelijk en sindsdien barst Twitter uit z’n voegen van de grappen, die soms ook heel flauw zijn. „Microsoft was niet alleen de naam van z’n bedrijf…” Ook bieden veel vrijgezelle mannen zich aan Melinda aan. Op onze website een overzicht van de opvallendste reacties.
  4. Uit onderzoek van het Nationaal Comité 4 en 5 mei blijkt dat ongeveer 60 procent van de jongeren geïnteresseerd of zelfs zeer geïnteresseerd is in de Tweede Wereldoorlog. Drie op de tien ondervraagde jongeren beschouwt de Tweede Wereldoorlog echter niet als onderdeel van hun eigen geschiedenis. Hier lees je wat jongeren over de dodenherdenking en de twee minuten stilte zeggen.
  5. Het aantal bloeddonoren dat antistoffen tegen het coronavirus in zijn bloed heeft, is in een maand tijd met 11 procent gestegen. Vooral onder donoren van 61 tot 70 jaar is er een grote stijging te zien omdat deze groep mensen voor een groot deel al gevaccineerd is. Het percentage ligt daar nu zelfs al boven de 40 procent.

Graag tot morgen!

Bezorgde kijkers over ‘meest bizarre’ Help, mijn man is klusser: Ren vrouw, ren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.