Marijn van den Berge
Marijn van den Berge | LinkedIn Video 19 apr 2021 / 16:29 uur

Het nieuws van 19 april: weer een persconferentie, excuses en puppyleed

Een drukke maandag achter de rug en nog geen tijd gehad om het nieuws te checken? Geen nood! Met de nieuwsupdate van Metro ben je binnen zo’n 100 seconden weer helemaal bij. Een aantal belangrijke en opvallende nieuwtjes, geselecteerd door onze Metrobot, van maandag 19 april zie je in bovenstaande video.

Geen mogelijkheid om de video te bekijken? Dit behandelt onze bot:

  1. Goed nieuws, want we krijgen eindelijk versoepelingen! Tenminste, daar lijkt het op. Morgen komt het demissionaire kabinet weer met een persconferentie. De eerste stap van het vijfstappenplan lijkt gehaald te worden. Dat betekent dat er mogelijk versoepelingen komen in avondklok, terrasbezoek, het aantal gasten thuis en winkelen. Het enige wat we nog meer wensen is Irma Sluis!
  2. 180 gelukkigen uit duizenden aanmeldingen. De websites van TUI en Corendon hadden vandaag waarschijnlijk een recordaantal bezoekers. De reisorganisaties verzorgen een Fieldlab-reis naar Gran Canaria. In de eerste twee uren dat mensen zich konden aanmelden waren er in totaal al 45.000 mensen die zo’n tripje wel zien zitten. Aanmelden kan nog tot en met woensdagavond.
  3. Wat moeten honderden hondenmanden voor het kantoor van Marktplaats? Kwamen honden zich massaal aanbieden om een nieuw baasje te vinden? Nee, het was een protestactie van House of Animals. De dierenrechtenorganisatie wil ‘puppyleed’ op Marktplaats onder de aandacht brengen. Via Marktplaats worden duizenden puppy’s verkocht, die illegaal vanuit ‘puppyfabrieken’ in Oost-Europa naar Nederland komen. De jonge honden zijn vaak ziek en getraumatiseerd.
  4. De Volkskrant heeft excuses aangeboden aan Maurice de Hond. De krant plaatste vandaag een kritische cartoon van de opiniepeiler, die bij velen niet in goede aarde viel. „ Deze roept te veel herinneringen op aan de antisemitische karikaturen uit de Nazi-tijd en had dus nooit gepubliceerd mogen worden”, schrijft hoofdredacteur Pieter Klok in een excuusbericht.
  5. Ook vandaag was er veel te doen over het 538-feest op Koningsdag. De politievakbonden steunen de kritiek en roepen collega’s op om niet te gaan werken als ze worden ingezet bij het evenement. Het feest zou op het Chasséveld in Breda worden gehouden, maar de vraag is of het nog doorgaat. Zeker nu de politie haar handen weg lijkt te trekken, komt de veiligheid in het geding.

Dit waren een aantal opvallende nieuwtjes van vandaag! Voor meer info over deze nieuwtjes en nog meer nieuws, kun je natuurlijk terecht op onze site. Tot morgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Het nieuws van 19 april: weer een persconferentie, excuses en puppyleed
Sluiten