Iris Hermans
Iris Hermans Video 16 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Op de hoogte in 104 seconden: knuffels op de lange baan en Zweeds zaadtekort

Wel op de hoogte blijven van het nieuws, maar niet alle tijd van de wereld? Onze Metrobot helpt je en brengt je binnen 104 seconden weer helemaal op de hoogte.

Geen zin om te luisteren? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Het was de afgelopen dagen onderwerp van gesprek: het Koningsdagfeest van 538, waar 10.000 mensen welkom zijn (net zoals op een ander feest in de Achterhoek). Een grote run op de kaartjes voor 538 Oranjedag is nu ontstaan. Via Vakantieveilingen worden nog een paar tickets voor het Koningsdagfeest van Radio 538 aangeboden en in sommige gevallen gaat het om bedragen van maar liefst 15.000 euro. Of het allemaal betrouwbaar is?
  2. Je zou misschien denken dat mensen weer helemaal losgaan na hun coronaprik en alle coronaregels loslaten. Niets blijkt minder waar en de knuffels worden nog even op de lange baan geschoven. De meeste mensen wachten tot hun dierbaren ook zijn ingeënt. Hier lees je meer.
  3. De coronacrisis heeft in Zweden een bijzonder effect: mannen doneren minder zaad, waardoor een tekort aan sperma is ontstaan. Dat is een groot probleem voor vrouwen die een kindje willen, maar afhankelijk zijn van een spermadonor. Artsen slaan alarm en roepen om zaad.
  4. De politie is verbaasd over een actie van AMBER Alert. Gisterochtend stuurde het waarschuwingssysteem namelijk een sms’je naar al haar gebruikers voor een petitie. En daar is het absoluut niet voor bedoeld, zegt de politie. Maar het werkte wel: de petitie is inmiddels 60.000 keer ondertekend.
  5. Ayoub wilde als tiener al boer worden. Hij volgde een opleiding tot veehouder en ging afgelopen zomer viral, als eerste Marokkaanse boer van Nederland. En boer durf te dromen: hij krijgt een eigen serie op KRO-NCRV. Op social media zijn mensen dol op de vrolijke boer die zeker niet lacht met kiespijn en voor koeien een bijnaam heeft. Op onze website lees je meer.

We wensen je een heel fijn weekend toe!

Marokkaanse boer Ayoub (23) krijgt eigen serie op KRO-NCRV: ‘Goed bezig bro’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Op de hoogte in 104 seconden: knuffels op de lange baan en Zweeds zaadtekort
Sluiten