Iris Hermans
Iris Hermans Video 13 apr 2021

Nieuws dat je niet kan missen: kinderopvang weer open tot overmatig telefoongebruik

Wel op de hoogte blijven van het nieuws, maar niet alle tijd van de wereld? Onze Metrobot helpt je en brengt je binnen anderhalve minuut weer helemaal op de hoogte.

Geen zin om te luisteren? Hier gaat onze Metrobot het over hebben:

  1. Dinsdag persconferentiedag. Wat zullen we vanavond te horen krijgen? In elk geval meer over de terrassen en avondklok, is de verwachting. Vanavond staan demissionair premier Mark Rutte en demissionair coronaminister Hugo de Jonge weer achter een spreekstal om met een persconferentie aan te kondigen hoe het leven er de komende weken uit gaat zien. Hier lees je meer.
  2. Arme Britney. Waar haar leven als popidool zo mooi en veelbelovend leek, is ze de laatste jaren op z’n zachtst gezegd niet meer zo happy. Komt ondere door haar vader. Haar fans steunen haar door dik en dun (vooral dat laatste) en daar is Brit heel blij mee, vertelt ze via haar Instagram. Het vleit haar.
  3. ProRail lanceerde vandaag een campagne om het aantal gevaarlijke incidenten op en rond het spoor omlaag te krijgen. Dat aantal steeg het afgelopen jaar namelijk, met overmatig telefoongebruik als hoofdreden. Ergo: de telefoon maakt soms  meer kapot dan je lief is.
  4. Nieuws dat als kindermuziek in de oren klinkt: de buitenschoolse opvang (bso) mag vanaf maandag weer helemaal open. Dat heeft het kabinet vanochtend besloten, zo melden Haagse bronnen. Uiteraard wel met een aantal maatregelen, zo moeten leerkrachten op afstand blijven en raakt iemand besmet, moet de hele groep thuis in quarantaine.
  5. Twee OnlyFans-contentmakers zijn hun profiel kwijt. Op het platform, onder andere gebruikt door acteur Ferry Doedens, kunnen mensen content aanbieden waarvoor fans moeten betalen. Waarom deze contentmakers Levy van Wilgen zijn verbannen, is nog niet duidelijk. Hier lees je het verhaal.

Tot morgen!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuws dat je niet kan missen: kinderopvang weer open tot overmatig telefoongebruik
Sluiten