Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Na Dansen met Janssen nu Sjansen met Janssen: ‘Prik en date tegelijk’

Waar eerst ‘Dansen met Janssen’ meer jongeren over de streep tot een vaccin moest trekken, verzon de GGD  iets nieuws. ‘Sjansen met Janssen’ biedt vrijgezellen uit Haarlem de mogelijkheid om tijdens hun vaccinatie te daten.

Inwoners van Haarlem en omstreken kunnen vrijdagavond het nieuwe prikconcept uitproberen. Vrijgezelle deelnemers krijgen tijdens de wachttijd van het coronavaccin Janssen een korte blind date. Mensen moeten namelijk na een vaccinatie een kwartier wachten voordat ze weer naar huis kunnen. En dat kwartiertje wordt nu optimaal benut.

Van Dansen met Janssen naar Sjansen met Janssen

De vaccinatielocatie in het Kennemer Sportcenter wordt een heuse „romantische plek”. De GGD denkt dat mensen op deze manier elkaar op een laagdrempelige en coronaveilige manier kunnen ontmoeten.  „Voor veel mensen zonder partner is de coronaperiode extra zwaar geweest”, stellen zij.

De slogan ‘Dansen met Janssen’ maakte de afgelopen tijd nogal wat los. Coronaminister Hugo de Jonge moedigde hiermee mensen aan een prik te nemen. Zodat konden zij na vaccinatie uitgaan. Achteraf bleek dit niet de meest slimme zet, doordat veel (voornamelijk jongeren) toch besmet raakten in het nachtleven. Het vaccin heeft namelijk tijd nodig om goed te werken.

https://twitter.com/LifeAsEmiel/status/1417402290529505280

Engeland feest er een nacht lang op los, coronamaatregelen verdwenen

Na vaccin pas na twee weken een nieuwe date

Daarom besloot het kabinet dat mensen twee weken moeten wachten na een Janssen-vaccin, voordat zij een geldig vaccinatiebewijs krijgen. Dit vaccinatiebewijs geeft men bijvoorbeeld toegang tot evenementen. Echter gaan deze evenementen de komende tijd niet door omdat het aantal coronabesmettingen explosief oploopt. 

Maar het is niet de bedoeling dat de vrijgezellen elkaar na de prik direct in de armen vliegen. Nee, ook hier geldt dat men twee weken moet wachten. Dus dat betekent dat deelnemers tijdens de blind date zich nog aan de coronamaatregelen moeten houden. Bij een match wordt verwacht dat men pas na twee weken een vervolgdate inplant. Mocht er een vervolgafspraakje komen, dan krijgen deze tortelduifjes van de GGD Kennemerland een cadeautje.

https://twitter.com/bob_kosse/status/1417404149692522511

Lapdance in ruil voor een vaccinatie? Amerika moedigt zo vaccin aan

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.