Erik Jonk
Erik Jonk Sport 20 jul 2021
Leestijd: 2 minuten

Oranje Leeuwinnen missen Super Spitse op de Olympische Spelen

Recordinternational Sherida Spitse van de Oranje Leeuwinnen mist het voetbaltoernooi op de Olympische Spelen. De 31-jarige middenvelder van Ajax heeft op de training een knieblessure opgelopen. Zij is de komende weken niet inzetbaar voor de ploeg van bondscoach Sarina Wiegman.

De teleurstelling bij Spitse is groot. „En opeens spat die grote droom uit èèn… Er zijn weinig woorden die kunnen beschrijven hoe ongelofelijk pijn dit doet. Topsport is mooi, maar kan zoals vandaag ook keihard zijn.”

Sherida Spitse steunt Leeuwinnen thuis

„Helaas ben ik net voordat de Olympische Spelen beginnen geblesseerd geraakt aan mijn knie”, laat Spitse op Twitter weten. In een videoboodschap roept ze de fans op het team te blijven steunen. „Dat doe ik ook vanuit huis. We doen het samen.”

https://twitter.com/SheridaSpitse/status/1417356732477501441

Veel fans van de Oranje Leeuwinnen wensen Sherida Spitse sterkte na haar grote teleurstelling en beterschap.

Ook voor bondscoah Wiegman is het wegvallen van Spitse een grote tegenvaller, laat ze weten in de ochtendshow van radiozender 538. „Dat is wel even dramatisch voor het team en vooral voor haar. Ze heeft er zoveel voor gelaten en gedaan. Ze is een belangrijke speelster voor ons en een rustpunt in het veld, dus dit is wel even omschakelen.” Spitse moet terug naar huis, maar Wiegman hoopt dat ze ondanks de strenge regels in Japan het openingsduel nog wel kan meemaken. „We gaan er alles aan doen dat ze de eerste wedstrijd kan zien. Gelukkig hebben we een goed team en gaan we schuiven en hebben er andere scenario’s voor”, zei Wiegman tegen 538.

Hier zie je Sherida Spitse op haar kenmerkende fanatieke manier:

Ruim 50 keer vaker in Oranje dan Wesley Sneijder

Sherida Spitse is recordinternational. Zij speelde tot nu toe maar liefst 188 keer met de Oranje Leeuwinnen. Ter vergelijking: bij de mannen is Wesley Sneijder recordhouder van 1354 interlands. Spitse wordt in de olympische selectie vervangen door Joëlle Smits. De speelster van VfL Wolfsburg is samen met ADO Den Haag-keeper Barbara Lorsheyd één van de twee standby-speelsters die nog tot het eerste duel bij de spelersgroep in Japan zou meetrainen.

De Nederlandse voetbalsters doen in Japan voor het eerst mee aan de Spelen. De vrouwen beginnen het toernooi in de groepsfase morgen al met het duel met Zambia. Dat is nog twee dagen voor de officiële openingsceremonie van de Olympische Spelen in Japan.

Dit is ‘m dan, Disney’s trailer van de Feyenoord docu (met Steven Berghuis)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.