Redactie Metro
Redactie Metro Video 6 mei 2021
Leestijd: 1 minuut

Onze Metrobot praat je bij: van ‘vergismoord’ beer tot nog steeds voorkeur voor vakantie in eigen land

Geen zin om te lezen, wel om te luisteren? Onze Metrobot heeft ook vandaag weer vijf nieuwtjes geselecteerd, variërend van groot tot klein en uit eigen land en buitenland.

Geen zin om te luisteren? Hieronder lees je waar onze Metrobot het over gaat hebben.

  1. Als we na 15 mei weer naar het buitenland mogen reizen, kiezen de meeste mensen het liefst nog voor een vakantie in eigen land. Dat blijkt uit onderzoek onder twaalfduizend Nederlanders. Gaan we toch over de grens, dan kiezen vakantiegangers het liefst voor een veilige plek dichtbij, zoals Duitsland en de Ardennen. Hier lees je meer.
  2. Het Willem de Zwijger College in Bussum doet uiterlijk vrijdag aangifte na de uit de hand gelopen eindexamenstunt. Ook wordt een nog onbekend aantal leerlingen van school gestuurd. Tijdens de eindexamenstunt werden medewerkers van de school bedreigd en aangevallen door leerlingen. Ook werd er van alles vernield.
  3. De een doodde de agent met een mes in Rome, zijn vriend hielp mee het mes te verstoppen. De twee Amerikaanse toeristen krijgen nu allebei levenslang. Hun verweer was dat het zelfverdediging was na een schimmig drugsvoorval, maar dat geloofde de rechter niet.
  4. Liechtensteinse prins Emanuel heeft in Roemenië de grootste beer van Europa doodgeschoten, terwijl het doel eigenlijk een andere ‘probleembeer’ was. Die mistte hij en raakte de andere beer. Er wordt nu een onderzoek ingesteld naar de prins en of hij wel een vergunning had.
  5. Reizigers op Schiphol hoeven bij de veiligheidscontrole niet meer hun vloeistoffen en elektronica uit de handbagage te halen: CT-scans controleren alles en dat scheelt gedoe. Al moet je je flesje desinfecterende gel en je lenzenvloeistof nog wel in het zogenaamde literzakje stoppen. Hier lees je er meer over.

Graag tot morgen!

Pro-Palestijnse beweging zorgt voor ophef met anti-Israël campagne

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Onze Metrobot praat je bij: van ‘vergismoord’ beer tot nog steeds voorkeur voor vakantie in eigen land
Sluiten