Redactie Metro
Redactie Metro Opvallend 6 mei 2021
Leestijd: 2 minuten

‘Liechtensteinse prins schiet grootste beer van Europa dood’

Het klinkt als de titel van een verhaal uit een Middeleeuws sprookjesboek: Prins van Liechtenstein schiet grootste beer van Europa dood. Maar het is geen sprookje, en dus ook geen happy end voor de beer, die waarschijnlijk niet eens ‘het doel’ was.

Een neef van de Liechtensteinse vorst Hans-Adam II zou in Roemenië op berenjacht zijn geweest en de grootste in Europa levende bruine beer hebben afgeschoten.

De krant Liechtensteiner Vaterland berichtte als eerste dat de jager, prins Emanuel, volgens verscheidene media en een Roemeense milieuorganisatie een speciale vergunning heeft bemachtigd om een zeldzame bruine beer af te schieten.

Internationale media brengen het nieuws nu ook en het Roemeense ministerie van Milieu heeft een onderzoek gelast. Net als elders is de zeldzame berensoort beschermd in het land en is het niet toegestaan erop te jagen.

Roemeense beer probleembeer?

Maar daar zijn uitzonderingen op volgens een zegsman van het ministerie. Wanneer het om een ‘probleembeer’ gaat die mensen in gevaar brengt of grote schade veroorzaakt, kan een vergunning worden afgegeven het dier te doden. Het is goed mogelijk dat de Liechtensteinse prins toestemming heeft gekregen speciaal dat dier af te schieten, al twijfelen mensen daar hardop over op sociale media.

‘Vergisbeer’

Volgens verhalen in media in Oostenrijk en Zwitserland heeft Emmanuel echter niet de ‘probleembeer’ geraakt, maar de verkeerde beer. In Roemenië zou een relatief kleine berin voor problemen zorgen. Prins Emanuel zou echter de 17 jaar oude en grootste beer in Europa, Arthur, hebben doodgeschoten. De gevaarlijke berin is nog steeds op pad in de wouden van Roemenië. De in de Oostenrijkse regio Stiermarken wonende prins had geen commentaar.

Reacties op Twitter over Liechtensteinse prins

Op Twitter komt de prins er niet goed van af. „Stomme prins, denkt dat hij en z’n familie nog in de Middeleeuwen leven”, schrijft iemand. Een ander heeft een idee: „Hoogste tijd voor Zwitserland om Liechtenstein te annexeren.”

En natuurlijk worden er ook (heel gemakkelijke) woordgrappen gemaakt met ‘bear’.

Vakantie vieren we deze zomer toch maar het liefst in eigen land

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
‘Liechtensteinse prins schiet grootste beer van Europa dood’
Sluiten