Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 21 feb 2024
Leestijd: 3 minuten

Anneke is trots op ‘haar grenzen’, maar MAFS-kijkers hebben te doen met Dirk

Het huwelijk van Anneke en Dirk uit Married at First Sight liep behoorlijk op de klippen. En hoewel seksuoloog Eveline Stallaart een beetje zelfreflectie bij Anneke probeert los te peuteren, is Anneke vooral trots op zichzelf. En MAFS-kijkers hebben best te doen met Dirk.

Naast Marlou en Sarath zijn ook Dirk en Anneke veelbesproken MAFS-kandidaten. Hoewel Dirk nog ergens zijn best probeerde te doen, was Anneke vastbesloten om het huwelijk te beëindigen. En daarin was ze nogal uitgesproken.

Anneke en Dirk uit elkaar in Married at First Sight

Anneke heeft besloten om de huwelijksreis af te breken. Seksuoloog Eveline Stallaart gaat met ‘man’ en ‘vrouw’ in gesprek. Al willen de twee niet meer met elkaar praten en heeft Stallaart besloten om ze een op een te spreken.

Dirk is nogal aangeslagen door de woorden en acties van Anneke. Hij begrijpt haar niet helemaal. Stallaart gelooft dat Dirk een goede match voor Anneke had geweest, maar ziet ook dat het tussen hen faliekant mis ging.

Eveline Stallaart polst zelfreflectie bij Anneke

Volgens Stallaart ziet Anneke er opgelucht uit. „Dit ben ik, ik straal altijd”, aldus Anneke. „Ik ging hier vol verwachting en optimisme in, maar het liep niet zo heel goed af.” Stallaart vraagt hoe dat komt. Volgens Anneke probeerde Dirk haar te coachen. Daarnaast noemt ze op dat Dirk „op haar af kwam”, tijdens hun gesprek en zij daarvan schrok. „Ik vind dat ik mij sterk heb opgesteld. Ik heb mijn grenzen aangegeven. Zo van: ‘Nee Dirk, je moet stoppen nu’. En ik hoop dat dat goed overgekomen is.”

Stallaart kijkt ietwat bedenkelijk bij de uitleg van Anneke. Ze vraagt welke emoties Anneke voelt bij alle perikelen. Maar Anneke ervaart inmiddels geen emoties meer, legt ze uit. „Het is klaar en het is afgelopen.” Stallaart vraagt ook naar haar persoonlijke ontwikkeling. „Ik heb gemerkt dat ik mijn grenzen toch wel redelijk goed kan aangeven. Dat kan dan hard overkomen, maar het was gewoon even nodig. Ik ben trots op mezelf.”

MAFS-kijkers hebben te doen met Dirk

Maar Stallaart laat het daar niet bij zitten. Ze denkt dat Anneke het MAFS-experiment niet echt een kans heeft gegeven. „Met Dirk was het absoluut geen match op geen enkel gebied”, zegt Anneke, waarna de seksuoloog haar vraagt of zij zich heeft open gesteld. Dat is volgens Anneke wel zo, maar zij kwam er op de bruiloft al achter dat Dirk niet bij haar paste. „Op allerlei gebieden. Verzorging niet, geestelijk niet, sociaal niet. Voor mijzelf was het het beste om op de rem te trappen.”

Dirk wil verder met zijn eigen leventje en zich vooral niet laten beïnvloeden door negatieve dingen. Iets wat Stallaart heel goed van hem vindt. Anneke weet nog beter wat er bij haar past. „Kom ik het niet tegen, dan blijf ik lekker alleen. Ik zou het fantastisch vinden om verliefd te worden, maar het moet niet ten koste van mij gaan.” En hoewel Anneke tevreden is met haar hij beslissing en optreden, hebben kijkers vooral te doen met Dirk.

Je kijkt Married At First Sight terug via Videoland.

‘Hartverscheurend’ afscheid Jeffrey maakt diepe indruk op Over Mijn Lijk-kijkers: ‘Wat is het leven soms oneerlijk’

Lang Leve de Liefde-kijkers in een deuk om deelneemster Diana: ‘Wat een geluid komt er uit die vrouw’

Özcan Akyol doet bij Vandaag Inside boekje open over beelden Matthijs van Nieuwkerk, bestaan die echt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties