Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 16 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

Kijkers prijzen Oekraïne-lied in Even tot hier en de ‘bazenactie’ van Angela de Jong

Het satirische actualiteitenprogramma Even tot hier trapte gisteravond af met een nieuw seizoen. Kijkers lijken hun geluk niet op te kunnen dat Niels van der Laan en Jeroen Woe weer terug zijn met hun ironische blik op het nieuws. Wat dacht je van een liedje over de steenkolen speech van Rutte en de situatie in Oekraïne? Angela de Jong die de studio inrent? En Brigitte Kaandorp en Herman Finkers die de zaak rond Johnny Depp en Amber Heard nazongen. Het kijkerspubliek smulde ervan.

Het duo neemt de laatste actualiteiten op de hak. Oekraïne, Vandaag Inside, Angela de Jong, het Songfestival, Ter Apel, het komt allemaal voorbij. Maar dan wel op de Even tot hier-manier.

Even tot hier fileert Mark Rutte in Oekraïne-kwestie

Het presentatieduo bespreekt de situatie in Oekraïne en bespot voornamelijk de politieke beslissingen van Nederland. Premier Mark Rutte en zijn speech in ‘steenkolenengels’ blijkt voer voor Van der Laan en Woe. De presentatoren verbazen zich onder meer over feit dat Oekraïne niet bij de Europese Unie mag.

Van der Laan en Woe maken gehakt van het sanctiepakket en de gas- en olieboycot. Ook fileren zij de campagne van de Rijksoverheid, die Nederlanders aanmoedigt om de thermostaat naar 19 graden te draaien. „Daar ga je Poetin, daar ga je”, spot het duo.

Steenkolen-speech Mark Rutte

Daarna volgt een parodie op de speech van Rutte op de muziek van de Oekraïense Songfestival-winnaar. Van der Laan en Woe zingen over de rol van Europa in de Oekraïne-oorlog. De woorden uit de speech van Rutte blijken een creatief middel om een liedje te maken.

In de hele aflevering zitten allerlei verwijzingen naar de afgelopen actualiteiten en schandalen. Zo klinken er grappen over Marc Overmars, het kaarsenverhaal en het The Voice-schandaal.

Kijkers lachen om verschijning Angela de Jong

Later valt ook de naam Johan Derksen, waarna Jeroen Woe opnoemt dat als het over Derksen gaat „Angela de Jong altijd komt binnenrennen”. Daarna verschijnt De Jong in levende lijve in de studio en roept ze: „Hadden jullie het nou over Johan Derksen?” Waarna hard gelach en applaus uit het publiek volgt. Het komische duo benadrukt dat ze niet over Derksen willen praten. Waarna ze fluisterend zeggen: „We gaan er alleen wel over zingen.” Dan volgt wederom een liedje en worden de woorden en daden van de voetbalanalist eens aangepakt.

Ook spelen en zingen Herman Finkers en Brigitte Kaandorp de rechtszaak tussen Amber Heard en Johnny Depp na. Kijkers prijzen ook hun optreden. Op social media zegt het kijkerspubliek dit duo graag vaker samen op het podium te willen zien.

Wil je Even tot hier terugkijken? De aflevering van gisteravond vind je hier

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Kijkers prijzen Oekraïne-lied in Even tot hier en de ‘bazenactie’ van Angela de Jong
Sluiten