Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 21 mrt 2022
Leestijd: 2 minuten

Verbaasde reacties op nieuwe baan Marc Overmars: ‘En Rietbergen, Ali B, Borsato naar Belgische Voice?’

Marc Overmars gaat aan de slag als de nieuwe technisch directeur bij de Belgische voetbalclub Antwerp. Dat is nogal gek, vinden sommigen, aangezien de oud-Ajax-directeur recent nog beticht werd van grensoverschrijdend gedrag. Verbaasde en verontwaardigde reacties volgen op de nieuwe baan van Overmars. En al snel klinken ook namen als Ali B, Jeroen Rietbergen, Marco Borsato en Lil Kleine.

De nieuwe baan van Overmars wakkert opnieuw de #MeToo-discussie aan. De oud-Ajax-directeur raakte kort geleden nog in opspraak vanwege het sturen van weinig verhullende foto’s en stapte daarna op bij de Amsterdamse voetbalclub. Hoewel er een tuchtzaak zou volgen en het onderzoek nog loopt, kan de directeur blijkbaar aan de bak bij een nieuwe club.

Marc Overmars tekent contract bij Belgische Antwerp

Overmars tekende een contract voor meerdere jaren bij Antwerp. De voetbalclub beschouwt de aantijgingen rond Overmars als een privékwestie en kijkt meer naar het uitgebreide cv van de directeur. Want hij heeft behoorlijke resultaten op zijn naam staan. Miljoenen aan transfers, een finale van de Europa League en de halve finale voor de Champions League. En zo iemand hengelen de Belgen blijkbaar graag binnen.

Maar door zijn nieuwe functie laait er ook wederom een discussie op. Namen als Marco Borsato, Ali B en Jeroen Rietbergen klinken opnieuw en worden op sarcastische wijze verbonden aan Overmars. Het verbaast sommige twitteraars dat de directeur al zo snel weer op een topfunctie terecht kan, zonder juridische gevolgen van de recente beschuldigingen.

Verbaasde reacties

Echter klinken er ook reacties die de beschuldigingen rondom Overmars niet op een hoop willen gooien met die als van Rietbergen, Ali B en Borsato. Volgens hen beging Overmars een misstap, maar zijn zijn daden niet te vergelijken met die van de beschuldigden rondom het The Voice-schandaal.

Tegelijkertijd klinkt ook verontwaardiging over het feit dat Ali B momenteel in Dubai verblijft en rapper Lil Kleine zijn strafzaak in vrijheid afwacht.

‘Lachende’ Lil Kleine verlaat gevangenis na voorarrest

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Verbaasde reacties op nieuwe baan Marc Overmars: ‘En Rietbergen, Ali B, Borsato naar Belgische Voice?’
Sluiten