Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 26 mrt 2021

RTL haalt ‘walgelijke’ Lucky TV met zingende Bilal offline

De video van Lucky TV, aan het eind van de uitzending van Beau gisteravond, deed veel stof opwaaien. „Om misselijk van te worden”, vonden kijkers. In de video zingt Bilal Wahib onder meer ‘Kom, geef me je piepelientje’. RTL heeft de video inmiddels verwijderd van social media.

Bilal Wahib zou donderdagavond opnieuw live gaan. Aan tafel bij Beau van Erven Dorens zou de 22-jarige acteur zijn kant van het verhaal doen. Maar op verzoek van het slachtoffer ging dat op het laatste moment toch niet door. Tot vreugde van veel kijkers. Toch sloeg die stemming bij veel van hen om toen Lucky TV werd ingestart.

‘Mag ik bij jou huilen op tv, Beau. Vroeg een jongen om zijn dollo.’ Zo begint het nummer van Bilal Wahib aka Sander van de Pavert, de man achter Lucky TV. ‘En het spijt me zo. Mag ik bij jou huilen in je talkshow’, gaat het nummer verder. En even later: ‘Kom, geef me je piepelientje. Toe, laat hem zien, we zijn nu beste vriendjes. Je piepapelientje, je plassertje, jo. Ik smeek het je.’ En zo gaat het nog even door.

Lucky TV na Beau met ‘Bilal Wahib’

„Een walgelijke actie”, noemen veel kijkers „het speciale lied”, zoals de redactie van Beau het omschreef op Twitter. Inmiddels heeft RTL de video offline gehaald.

Kijkers vergelijken de Lucky TV met de roast van Martijn Koning, twee weken geleden bij Jinek. „Gaat lekker met RTL4. Morgen weer excuses en afstand nemen, zeker”, zegt iemand. Doelend op het excuus van RTL en Jinek, die aangaven dat de cabaretier een grens had overschreden. Een andere Twitteraar zegt: „Na Martijn Koning bij Jinek vraag ik mij af of de redactie ook dit filmpje van tevoren heeft gezien.”

Toch had het daar alle schijn van, want toen Beau de video van Lucky TV aankondigde, deed hij dat hoofdschuddend en met zijn handen in het haar. De talkshow-host begon de uitzending met een „huishoudelijke mededeling” en vertelde waarom Bilal Wahib vanavond niet aan tafel zat. „Het slachtoffer en zijn ouders hebben aangegeven dit niet te zien zitten. Ze willen er alles aan doen om verdere publiciteit te voorkomen. Bilal respecteert deze wens”, aldus de verklaring van het management. Beau gaf nog aan dat „we op een ander moment zeker nog een keer de discussie over online shaming gaan hebben”.

Bilal Wahib

Toch kwam ‘het onderwerp Bilal’ diezelfde avond nog terug aan de talkshowtafel. Tot ongenoegen van kijkers. Veel mensen begrijpen niet waarom de redactie van het programma de wens van de familie niet respecteerde en „worden misselijk van die Lucky TV“.

Bilal Wahib raakte woensdagochtend in grote opspraak, toen bekend werd dat hij in een livestream op Instagram een 12-jarige jongen vroeg zijn geslachtsdeel te laten zien. Sindsdien hebben veel partijen laten weten niet meer met de Mocro Maffia-acteur te willen samenwerken. Onder meer omroep BNNVARA en het platenlabel TopNotch lieten Wahib vallen. Ook acteur Oussama Ahammoud was in de live-video te zien. Wahib wordt verdacht van het verspreiden van kinderporno, Ahammoud wordt enkel als getuige gezien.

Sander van de Pavert

Lucky TV is nog altijd het werk van Sander van de Pavert. Sinds 2005 leverde hij een bijna dagelijkse bijdrage aan het televisieprogramma De Wereld Draait Door. Nu worden zijn video’s uitgezonden door RTL4, ook na de uitzending. Eerst na Jinek, nu na tijdelijke opvolger Beau. Actuele onderwerpen worden verdraaid door montage en andere stemmen. Vooral Willy en Max zijn erg populair. Bekijk de video’s hier terug.

De hele uitzending van Beau terugkijken? Dat kan hier.

Weer gevolgen voor Bilal Wahib: blokkade Instagram, promo politie offline

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
RTL haalt ‘walgelijke’ Lucky TV met zingende Bilal offline
Sluiten