Pim Pauwels
Pim Pauwels Binnenland 18 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Aangeefster Marco Borsato voorziet ‘lijdensweg’ nu zanger tegenaangifte doet

De jonge vrouw (22) die begin deze week aangifte deed tegen Marco Borsato voorziet „een langdurige en zeer emotionele lijdensweg”. Dat laat de advocaat van de vrouw aan De Telegraaf weten. De zanger deed gisteren een tegenaangifte tegen haar vanwege smaad en laster. „Dit is niet waar mijn cliënte op gehoopt heeft”, zegt de advocaat van het vermeende slachtoffer tegen de krant. „De stap die de heer Borsato gezet heeft, betekent dat hij niet meer terug kan.”

Begin deze week werd bekend dat er aangifte was gedaan tegen Marco Borsato wegens seksueel misbruik. Al langer gingen er geruchten rond de zanger. Hij reageerde daar heel lang niet op. In 2020 werd echter al een onderzoek ingesteld „naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes”, meldde de advocaat van de zanger onlangs.

Woensdag kwamen twee andere vermeende slachtoffers van Borsato naar voren met hun verhaal. Zij hebben zich, na een oproep van misdaadverslaggever John van den Heuvel, gemeld. Volgens de misdaadjournalist van De Telegraaf gaat het om „twee partijen die spreken namens de vermeende slachtoffers”. „We zullen met hen gaan praten. Ik ben benieuwd naar hun verhaal”, zei Mick van Wely, met wie Van den Heuvel het artikel over de originele aangifte schreef. Verder kon de misdaadjournalist echter niks kwijt over de beschuldigingen.

Jonge vrouw hield rekening met andere opstelling Marco Borsato

Volgens de advocaat van het vermeende slachtoffer dat als eerste aangifte deed tegen Marco Borsato, was ze voorbereid op een tegenaangifte. „Maar ze hield ook rekening met de mogelijkheid dat de heer Borsato zich anders zou opstellen. Die weg is nu afgesneden.” De cliënte van de advocaat kan op haar beurt aangifte doen tegen Marco Borsato vanwege het indienden van een valse aangifte, van laster en smaad. „Maar wij vinden het verstandig dat niet te doen.”

Marco Borsato deed gisteren ook aangifte tegen de moeder van het vermeende slachtoffer, wegens „uitlokking tot en medeplichtigheid van laster en smaad”. De 22-jarige vrouw stelt dat ze vanaf haar vijftiende seksueel is misbruikt door de zanger. Ze doet aangifte omdat ze erkenning wil van het misbruik. „Mijn cliënt is niet uit op een schadevergoeding”, claimde haar advocaat eerder in De Telegraaf. Het Openbaar Ministerie onderzoekt de zaak.

Vorige week liet Borsato via zijn advocaten weten het zelf te hebben gevraagd een onderzoek in te stellen naar de oorsprong van de aantijgingen, die volgens hem niet klopten.

Steun voor Marco Borsato aan de talkshowtafels: ‘Trial by media’ en ‘Leontien en kinderen’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.