Metro
Metro Binnenland 14 mrt 2021 / 15:52 uur

Instagram haalt account van Martijn Koning korte tijd offline

Instagram heeft het account van Martijn Koning vandaag enkele uren offline gehaald. Dat liet de cabaretier weten. Het account was ten onrechte verwijderd door Instagram na meldingen over een nepaccount. Iemand anders zou zich met het profiel hebben voorgedaan als de comedian, maar aangezien het om het echte account van Koning gaat, is het inmiddels weer in de lucht.

Koning zelf schreef eerder op de dag op Twitter over de verwijdering van zijn account dat hij „geen idee waarom” had en dat het medium contact met hem op zou nemen. Instagram kan accounts verwijderen als deze gerapporteerd worden voor zaken als spam en aanstootgevende content.

De Telegraaf meldde dat Koning zijn account, waarop hij door ruim 23.000 mensen wordt gevolgd, zelf offline had gehaald. Maar het bleek Instagram te zijn die het account uit te lucht haalde. „Hello Telegraaf en alle mensen, ik heb niks verwijderd maar Instagram heeft mijn account verwijderd. Geen idee waarom. Ze nemen contact op. Fijne zondag :)”, twittert de komiek.

Roast

Tijdens de talkshow van Eva Jinek afgelopen donderdag hield Koning een roast over Thierry Baudet, die daar te gast was. Hij refereerde onder meer aan de Joodse afkomst van Baudets verloofde. De FVD-voorman werd daar zo boos om, dat hij voortijdig de show verliet. RTL en de redactie van Jinek distantieerden zich later van het optreden van Koning en stelden dat het fout was om het te laten optreden zonder dat er vooraf bekend was, waarover hij het precies ging hebben.

Jinek wil daarom voortaan „om en nabij” weten wat haar gasten tijdens de uitzending gaan doen. „Want ik ben uit eindelijk verantwoordelijk voor mijn gasten”, stelde ze. De presentatrice wil haar gasten naar eigen zeggen niet als een „stuk rood vlees” in „een safaripark” gooien. „Dit heeft veel schade voor het programma en voor wat wij maken en daar baal ik onwijs van.”

De roast leverde Koning op sociale media een storm van kritiek op, maar zelf zegt hij er geen spijt van te hebben. „De bedoeling was Baudet raken en dat is wel gelukt.”

Veel politie aanwezig bij demonstraties op het Malieveld

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram haalt account van Martijn Koning korte tijd offline
Sluiten