Karlijn van Spankeren
Karlijn van Spankeren Lifestyle 14 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Dit schijnt de volgorde van je Instagram Story-views te betekenen

De volgorde waarop de views van je Instagram Story worden worden weergegeven heeft altijd al iets mythisch gehad. Kunnen we onze geheime aanbidders eruit opmaken? Of onze stiekeme stalkers? Door de jaren heen zijn er veel mensen die het algoritme gekraakt hebben – en dit is wat de volgorde betekent.

En ja, dat je crush altijd bovenaan staat, heeft een reden. Wist je trouwens dat er een reden is dat mensen kiezen voor partners met een soortgelijk uiterlijk?

De volgorde van je Instagram Story-views

Instagram heeft nooit officieel onthuld hoe de volgorde van je Stories werkt, maar in de loop der jaren hebben mensen manieren ontdekt om daar toch achter te komen.

Er zijn twee manieren waarop de weergaven van je story worden getoond. Als een verhaal minder dan vijftig keer is bekeken en nul interacties heeft (door middel van een like op de story), dan wordt de volgorde weergegeven in omgekeerd chronologische volgorde van mensen die het hebben bekeken. De meest recente staat dan dus bovenaan.

Als je story over de grens van vijftig weergaven is, dan worden de accounts getoond op basis van interactie. De accounts met wie jij de meeste interactie hebt, staan bovenaan. En dat is waar het interessant wordt.

Eenzijdige interactie

De interactie is gebaseerd op het aantal keer dat je iemands profiel bekijkt, je hun posts leuk vindt, op hun posts reageert of hun verhalen bekijkt. Dit klopt ook als je kijkt naar de volgorde helemaal onderaan de weergaven. Daar staan meestal de accounts die je niet volgt. Omdat je de minste interactie met ze hebt, is het logisch dat ze dan aan het einde van de lijst staan.

Dit is hetzelfde als hoe je Instagram-feed is opgebouwd. De accounts waarmee je de meeste interactie hebt verschijnen vaak als eerste in je feed wanneer je de app opent.

De grap is alleen, dat de interactie dus niet van twee kanten hoeft te komen. Een geheime stalker bovenaan je lijst spotten? Het is eerder andersom. De mensen op wie jij creept, komen steeds hoger in de lijst te staan. Niet zo gek dus, dat jouw crush vaak in de top tien staat.

Opvoedvraag: ‘Is het een goed plan om als co-ouders samen op vakantie te gaan?’

Verstopt gevoel? Deze dingen kunnen helpen

Naam vergeten of vragen schoonouders? 6x ongemakkelijke situaties en hoe je die netjes oplost

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties