Metro
Metro Nieuws 26 sep 2020 / 17:35 uur

Johan Derksen springt in de bres voor Famke Louise: ‘Onverantwoord’

Er is de afgelopen tijd, in vrij korte tijd, heel wat gebeurd in het leven van Famke Louise. De ene dag postte ze haar #ikdoenietmeermee filmpje, de volgende dag probeerde ze zichzelf met horten en stoten uit te leggen in de uitzending van Jinek en de dag daarna had ze het filmpje verwijderd. Daartussendoor kreeg ze nog heel wat kritiek over zich heen. Maar Johan Derksen lijkt haar te hulp te schieten, hij vindt het onverantwoord dat ze überhaupt bij Jinek aanschoof.

‘Dommere mensen heb ik nog nooit gezien’

In Veronica Inside doet Derksen zijn zegje: „Je hebt als programma een bepaalde verantwoordelijkheid.” Vooral dat niemand Famke heeft tegengehouden, vindt hij onbegrijpelijk. „Dat meisje is gebeld, er is overleg mee geweest, ze hebben nog een voorgesprek gehad en ze wisten dat het meisje ging zitten oplezen van een blaadje. Dan moet ook het programma zeggen: we laten het meisje niet zo voor lul staan.”

In de inleiding van het programma ging het er echter nog wel wat heftiger aan toe. Wanneer Wilfred Genee Derksen vraagt of hij zich zorgen maakt over wat er gebeurt in ons land, zegt hij: „Ik maak me vooral zorgen over die notoire domoren die in een talkshow gaan zitten verkondigen dat we ons er niks van aan moeten trekken. Dommere mensen heb ik persoonlijk nog nooit in een talkshow gezien. Ik ben voor vrijheid van meningsuiting, maar dat soort domoren moet je gewoon de mond snoeren.”

Teruggekrabbeld

Een dag nadat ze in Jinek haar verhaal deed, of dat in ieder geval probeerde te doen, krabbelde de zangeres alweer terug. Ze verwijderde het filmpje en plaatste een uitgebreide uitleg over haar beweegredenen. Ook gaf ze aan niet veel te weten over het onderwerp, en wil ze graag in gesprek met iemand die haar kan voorlichten. „Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien. Ik wil mijn excuses aanbieden aan allen die zich gekwetst of verward hebben gevoeld en beloof beter mijn best te doen”, schreef Famke op haar Instagram.

Niet alleen Famke, ook haar mede ‘actievoerders’, zoals Bizzey, Yes-R en dj Chuckie verwijderden hun video. Zij deden het alleen stilletjes, misschien in de hoop dat niemand het echt zou opmerken. Het management van Yes-R bracht later nog naar buiten dat de rapper dacht dat het om een steunactie voor de muzieksector ging. Vrijwel direct nadat de post geplaatst was, bleek dat niet het geval te zijn. Tim Douwsma veranderde #ikdoenietmeermee nog naar #ikhebvragen. Desondanks beschouwt VirusWaarheid-oprichter Willem Engel de sterren als „helden”.

Lees ook: Senioren willen strengere controle op naleving coronaregels

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Johan Derksen springt in de bres voor Famke Louise: ‘Onverantwoord’
Sluiten