Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Buitenland 27 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Wéér incident met Boeing-vliegtuig: noodglijbaan raakt los

Opnieuw is een onderdeel van een Boeing-vliegtuig onderweg losgeraakt. Een glijbaan die dient als nooduitgang viel kort na vertrek uit New York van het toestel tijdens een vlucht van Delta Air Lines.

Afgelopen januari raakte een deurpaneel los van een Boeing 737-toestel. Enkele minuten na het opstijgen ging het mis in het toestel: er ontstond ineens een gapend gat in het vliegtuig.

Noodtoestand uitgeroepen

In het toestel waar het nu misging, een Boeing 767, zaten 183 mensen. Het heeft een noodlanding gemaakt op de New Yorkse luchthaven John F. Kennedy. Delta meldt dat het toestel „grondig” wordt onderzocht en houdt het voorlopig aan de grond. De Amerikaanse luchtvaarttoezichthouder FAA onderzoekt het incident.

Vlucht 520 riep de noodtoestand uit nadat het cabinepersoneel een „vliegdekindicatie met betrekking tot de schuif van de nooduitgang in de rechtervleugel” had opgemerkt, evenals een „niet-routinematig geluid uit de buurt van de rechtervleugel”, vertelde Delta Airlines aan The Independent. Daarnaast werd een trilling gevoeld door het cabinepersoneel.

Leeftijd Boeing-vliegtuig

„Omdat niets belangrijker is dan de veiligheid van onze klanten en mensen, hebben de bemanningen van Delta hun uitgebreide training toegepast en procedures gevolgd om terug te keren naar het vliegveld”, aldus een woordvoerder van de Amerikaanse vliegtuigmaatschappij. „We waarderen hun professionaliteit en het geduld van onze klanten voor de vertraging van hun reis.”

Boeing werd gevraagd om een verklaring, maar het bedrijf zei dat het zich zou wenden tot Delta Airlines en verklaarde alleen dat het vliegtuig 33 jaar oud was, aldus The Independent.

Wordt het weer een horrorlente en -zomer op Schiphol? Dit zegt een luchtvaartjournalist

Stewardess onthult: deze stoelrij in het vliegtuig heeft kans op first class-upgrade

Ex-medewerker luchtvaartmaatschappij onthult handige hack als je gaat vliegen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties