Redactie Metro
Redactie Metro Reizen 27 apr 2024
Leestijd: 1 minuut

Meivakantie barst los: Schiphol ziet drukke eerste dag, maar geen lange rijen

De drukte op Schiphol in 2022 wordt niet snel vergeten. Met de start van de meivakantie rijst daarom weer de vraag: gaat het druk worden? En ja, het is druk op Schiphol tijdens de eerste zaterdag van de meivakantie, meldt een woordvoerster van de luchthaven.

Er zijn rijen, maar passagiers hoeven volgens haar niet lang te wachten. „Het is druk, maar wel beheersbaar en de sfeer is goed onder passagiers”, zei de woordvoerder van de luchthaven vanmorgen.

Drukte op Schiphol

De luchthaven meldde deze week een 10 procent drukkere meivakantie te verwachten vergeleken met vorig jaar. Schiphol verwacht dat elke dag gemiddeld ruim 70.000 mensen tijdens de meivakantie vanaf de luchthaven vertrekken.

Geen problemen verwacht

Vakbond FNV liet eerder deze week weten deze meivakantie geen problemen op Schiphol te verwachten. „Je ziet van alle kanten dat er heel veel werk wordt gemaakt door werkgevers om die piek in het voorjaar en de zomer goed door te komen”, zei FNV-bestuurder David van de Geer.

Ook de Koninklijke Marechaussee zei onlangs goed voorbereid te zijn op de drukte tijdens de meivakantie op de luchthaven. Een woordvoerder meldde dat de bezetting „goed gevuld” is. „Als het heel druk wordt, dan leggen we onze prioriteiten bij de vertrekkende en overstappende passagiers, zodat niemand zijn vlucht hoeft te missen.”

Dit zijn de goedkoopste (en populairste) bestemmingen voor de meivakantie

Met deze snelle check in je hotel kun je achteraf een hoop ellende besparen

Drukte zat? Wissel deze populaire bestemmingen in voor (goedkopere!) alternatieven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties