Redactie Metro
Redactie Metro Binnenland 23 sep 2020
Leestijd: 2 minuten

Ook Famke Louise dumpt #ikdoenietmeermee en zegt sorry

Hoe snel #ikdoenietmeermee opkwam, is het ook weer gedaan met de actie, lijkt wel. Nadat vandaag onder meer Bizzey, Yes-R en dj Chuckie hun video waarin ze steun betuigen aan de hashtag verwijderen, doet nu ook Famke Louise dat. Op haar Instagram schrijft ze dat het haar spijt en dat ze zich gaat laten voorlichten.

Ze leek het boegbeeld van de hashtag en de actiegroep, vooral na haar optreden in Jinek. Misschien niet haar beste tv-moment, zo schrijft ze zelf ook op haar Instagram. Ze was „alleen” en „onvoorbereid” aan tafel geschoven, meldt ze. „Niemand heeft mij iets verplicht, maar toch dacht ik het verschil te kunnen maken. Dat te hebben gezegd realiseer ik me de ernst van ongefundeerde uitspraken doen.”

https://www.instagram.com/p/CFfSPPplRFd/

Zenuwachtig

Menig Nederlander die het verhaal van Famke aanhoorde, merkte al dat er niet veel fundering zat achter de uitspraken die ze deed. Veel bekende en niet bekende Nederlanders trokken dan ook naar Twitter om hun verbazing duidelijk te maken. Famke Louise zegt nu zelf dat ze „zenuwachtig” was, en niet goed haar verhaal heeft kunnen doen.

Famke: „Ik ben geen wetenschapper, arts, viroloog of politicus en dat heb ik ook nooit beweerd. Het is nooit mijn intentie geweest om mensen aan te sporen om laconiek om te gaan met de maatregelen die getroffen zijn rondom het coronavirus. Ik heb respect voor alle zorgmedewerkers en ik heb begrip voor allen die hiermee geconfronteerd worden op dagelijkse basis. De bedoeling bij Jinek was om een ander perspectief te bieden en toch een beetje het tegengeluid te kunnen geven.”

Voorlichting

Ook schrijft de zangeres dat ze misschien niet geweldig is geïnformeerd wat pandemieën betreft. Daarom wil ze graag iemand spreken die haar een stukje voorlichting over kan geven. „Ik ga even een stap achteruit doen, reflecteren en op zoek naar een bijzonder, inspirerend iemand die gespecialiseerd is in pandemieën om mij te educaten over deze situatie en wellicht met mij het podium wil delen. Ik hoop dat jullie mij de ruimte gunnen te kunnen groeien.”

Famke sluit het bericht af met haar excuses. Ook zegt ze beter haar best te willen doen in de toekomst.

Lees ook: #ikdoetochwelmee? Deel BN’ers verwijderen video van social media

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.