Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Entertainment 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Mensen zijn Lil Kleine zat na aanhouding: ‘Tijd voor een boycot?’

Mensen zijn helemaal klaar met Lil Kleine, nadat zelfbenoemd roddelkoningin Yvonne Coldeweijer gisteravond beelden van hem postte. Daarop is te zien dat hij zijn vriendin Jaimie Vaes uit een auto trekt en mishandelt. Volgens meerdere media is Jorik Scholten, zoals de rapper eigenlijk heet, opgepakt voor mishandeling.

Het gerucht dat Lil Kleine zijn vriendin zou hebben mishandeld, gaat al langer rond. Het is echter nooit bevestigd geweest. Nu de beelden openbaar zijn en rapper ook is opgepakt, zijn mensen Lil Kleine zat. „Opdat hij nu eindelijk eens echt door iedereen uitgekotst wordt.”

Boycot Lil Kleine

Iedereen die de beelden heeft gezien, zal het erover eens zijn dat Lil Kleine veel te ver is gegaan. Naast de aanhouding van de rapper wordt er gevraagd om een Spotify-boycot. „Hey Spotify: wordt het niet eens tijd dat jullie ook eens kijken naar het gedrag van de artiesten die jullie op jullie platform hebben staan? Stop met het faciliteren van Lil Kleine!”

Lil Kleines nieuwe album Ibiza Stories staat momenteel op nummer één in Nederland. Daarnaast staan er meerdere nummers van de rapper in de Top50. „Tijd voor een boycot? En dan niet alleen op Spotify, gewoon overal”, wordt er gevraagd. Onlangs heeft Spotify meer dan zeventig afleveringen van Joe Rogan verwijderd vanwege bepaalde uitspraken in zijn podcast. Wat Spotify gaat doen met de muziek van Lil Kleine is nog niet bekend.

Eerdere mishandeling

Het is niet de eerste keer dat Lil Kleine in aanraking met mishandeling is gekomen. Zo heeft het Openbaar Ministerie onlangs nog een taakstraf opgelegd aan de rapper. Hij zou namelijk een andere man hebben mishandeld in een nachtclub. Lil Kleine ontkent de man te hebben aangeraakt.

De laatste tijd zijn er veel bekende personen in opspraak vanwege hun gedrag. Met de aflevering van BOOS en het nieuws over Marc Overmars vragen de mensen zich af wat er aan de hand is: „Waarom steeds dat gedrag van die sterren? Is de roem ze naar de hersens gestegen, en kortsluiting veroorzaakt?”

https://twitter.com/kruismartijn/status/1493132417875513344?s=21

‘Homogenezing’? Dat is hoogstwaarschijnlijk binnenkort verleden tijd

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.