Judith Tielemans
Judith Tielemans Entertainment 28 jan 2022
Leestijd: 2 minuten

OM eist werkstraf tegen rapper Lil Kleine vanwege mishandeling

Het OM eist een werkstraf van 120 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee weken en een proeftijd van twee jaar tegen Lil Kleine wegens mishandeling. Dat zei de officier van justitie vandaag in de rechtbank van Amsterdam.

De 27-jarige rapper wordt ervan beschuldigd op 6 december 2019 samen met twee mannen uit Boxtel een andere man te hebben mishandeld in een nachtclub in Amsterdam. Het vermeende slachtoffer zegt door de mannen te zijn vastgepakt, tegen het lichaam te zijn geschopt en in zijn gezicht te zijn gestompt of geslagen. Toen hij na een duw op de grond viel, werd hij nog meer geschopt. Het OM eist tegen de andere vermeende daders ook werkstraffen en voorwaardelijke celstraffen.

Camerabeelden van mishandeling door o.a. Lil Kleine

Van het incident waren vandaag camerabeelden te zien in de rechtbank van Amsterdam. Op een van de video’s is onder meer te zien hoe Lil Kleine en de twee andere verdachten schoppende bewegingen maken terwijl het slachtoffer op de grond ligt. De man zegt kneuzingen, bloeduitstortingen en emotionele schade te hebben opgelopen aan het incident.

Lil Kleine, die niet aanwezig was in de rechtbank, verklaarde eerder aan de politie dat hij de man had aangesproken omdat die tegen zijn verloofde Jaimie Vaes was aangelopen. Die zou volgens de rapper „denigrerend en arrogant” hebben gereageerd. Lil Kleine zegt de man niet te hebben aangeraakt en dat hij „niets strafbaars” heeft gedaan.

Rapper niet aanwezig bij rechtszaak

De 27-jarige rapper denkt dat de man „Lil Kleine in een fout daglicht” wil zetten. Dat blijkt uit zijn verklaring, die werd voorgelezen. „Ik ben nooit op ruzie uit als ik in de stad ben of uitga.”

De man die werd mishandeld, hield naar eigen zeggen verwondingen over aan het incident. Het vermeende slachtoffer had onderhuidse bloeduitstortingen en kneuzingen, werd vandaag bekend tijdens de mishandelingszaak in de rechtbank van Amsterdam. Ook voelt hij zich sindsdien naar eigen zeggen angstig en onveilig.

Man die hond ernstig mishandelde en levend begroef, mag nieuwe hond kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.