Mike Vlastuin
Mike Vlastuin Binnenland 14 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Kamerlid Gündogan geschorst door Volt vanwege grensoverschrijdend gedrag

Kamerlid Nilüfer Gündogan is geschorst door Volt vanwege grensoverschrijdend gedrag. De partij heeft laten weten een extern integriteitsbureau in te schakelen. Tot het onderzoek is afgerond, blijft Gündogan geschorst.

Zelf heeft Gündogan laten weten snel te reageren, maar daar wacht ze nog even mee. Op Twitter schrijft ze: „Ik ga snel reageren maar even niet.” In het bericht van Volt geeft de partij aan dat ze geen mededelingen doet tot het onderzoek is afgerond.

Volt-Kamerlid geschorst

Sinds de aflevering van BOOS komen er steeds meer berichten naar buiten over grensoverschrijdend gedrag. Zo komt er ook een mogelijke tuchtzaak tegen Marc Overmars, de ex-directeur van Ajax. Waar het bij Gündogan precies om gaat, is nog niet bekend.

In een reactie aan de Volkskrant geeft Gündogan aan niet te weten waarom ze wordt geschorst: „Ik weet niks en mag blijkbaar niks weten.” Tijdens de schorsing mag ze niet deelnemen aan debatten, verkiezingsprogramma’s en optredens van de partij. Daarnaast zal Gündogan ze geen contact hebben met de media namens de partij.

Doodsbedreigingen Gündogan

Afgelopen week sprak Gündogan zich nog uit over ongewenst gedrag op social media. Zelf wordt ze namelijk veel uitgescholden en krijgt ze doodsbedreigingen. Hier heeft ze aangifte over gedaan, het onderzoek daarnaar loopt nog. Vorige week ontving ze voor het eerst een dreigbrief aan huis.

Gündogan is sinds vorig jaar Kamerlid van Volt. De partij heeft inmiddels drie zetels en is duidelijk aanwezig in de Tweede Kamer. Ze kwam als nummer twee op de kieslijst en houdt zich in de Kamer bezig met defensie, financiën en het onderwijs. Ook spreekt ze zich vaak uit over de corona-omstandigheden.

Niet alleen Gündogan wordt onderzocht vanwege grensoverschrijdend gedrag, PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk stapte om die reden onlangs op. Meerdere vrouwen zouden zich bij zijn partij hebben beklaagd over ongewenst gedrag. Lilianne Ploumen, de leider van de Partij van de Arbeid, laat een onafhankelijk onderzoek doen naar de klachten.

Mensen zijn Lil Kleine zat na aanhouding: ‘Tijd voor een boycot?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Kamerlid Gündogan geschorst door Volt vanwege grensoverschrijdend gedrag
Sluiten