Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 11 mrt 2024
Leestijd: 2 minuten

Miljoenenjacht met half miljoen voor dichte deur Gooische villa: ‘Beetje pijnlijk’

Miljoenenjacht-presentator Winston Gerschtanowitz stond gisteravond met een half miljoen voor de deur van een Gooische villa, maar de thuiswinnaar van het programma deed de deur niet open. En bij kijkers ontstond daarover de nodige hilariteit, maar ook wat verontwaardiging.

Kandidaat Bas stond gisteravond naast Linda de Mol om een groot geld bedrag binnen te halen. Hij koos voor koffertje 25, gebaseerd op de verjaardag van zijn overleden vader. En hoewel Bas ietwat stroef begon, lukte het hem uiteindelijk om 500.000 binnen te harken.

Half miljoen gewonnen door Miljoenenjacht-kandidaat

Het bedrag was opvallend, want achteraf bleek dat Bas zelf ook 500.000 euro in zijn gekozen koffer had zitten. „Het is ongelofelijk. Dat is nog nooit gebeurd”, reageerde De Mol. „Je bent de allereerste kandidaat in de geschiedenis van Miljoenenjacht, die z’n koffer verkoopt voor wat het waard is.”

En zoals dat werkt bij Miljoenenjacht wint ook een thuiswinnaar hetzelfde bedrag. Presentator Winston Gerschtanowitz gaat daarvoor, onaangekondigd, bij mensen langs en verrast hen met het gewonnen geldbedrag. En de een reageert daar uitbundiger op dan de ander.

Gooische thuiswinnaar doet deur niet open

Gerschtanowitz arriveert bij een ruim optrekje in het Gooische Laren. De presentator wil heel graag de half miljoen die hij bij zich heeft uitreiken. „Goedenavond… Hallo…”, roept de presentator. En hoewel Gerschtanowitz binnen wel licht ziet branden, doet niemand de deur open. „Zou dat nou gebeuren? De eerste aflevering dat ik met een half miljoen in mijn auto weer terug naar huis rijd.” Hij legt uit dat de winnaars uiteindelijk hun geld wel krijgen.

Maar hij vindt het toch wel een beetje pijnlijk. „Dit is natuurlijk niet wat je wil. Maar goed, het zou ook een keer kunnen gebeuren.” Voor Gerschtanowitz is het voor het eerst in twintig jaar Miljoenenjacht dat hij voor een dichte deur blijft staan. „Heel graag tot volgende week. En als ik dan aanbel, doe dan asjeblieft open.”

Je kijkt Postcode Loterij Miljoenenjacht terug via KIJK.

Vrouwen rijden met overleden man (80) in auto naar bank om geld te stelen

Dennis Weening verklapte per ongeluk identiteit van de Mol aan kandidaat

Deze slimme trucs gebruiken Nederlanders om geld te besparen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties