Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 2 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Paragnost Liesbeth kijkt in De Oranjewinter in glazen bol naar Matthijs van Nieuwkerk en Vandaag Inside

De Oranjewinter is op tv terug, of nou ja, De Oranjezomer met een andere naam. Hélène Hendriks mag de vakantietijd van talkshow Vandaag Inside vullen. De presentatrice deed dat onder meer met paragnost Liesbeth van Dijk, die enkele voorspellingen voor 2024 mocht doen. Onder meer over Vandaag Inside

Als Liesbeth van Dijk in een tv-programma aanschuift, is zij meestal veelbesproken. De afgelopen zomer was zij bijvoorbeeld te gast bij Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman op SBS6. Daarbij werd een opgestoken middelvinger voer voor een ochtendbabbel bij de koffieautomaat.

Nieuws over Poetin in De Oranjewinter

Het ging in De Oranjewinter natuurlijk over van alles en vooruitblikken op 2024 hoort daar dan bij. Wie anders dan Liesbeth van Dijk? De paragnost deelde ook haar goede voornemen: afvallen. Zij is na vijftig jaar gestopt met roken en dat resulteerde de afgelopen tijd in ‘tien kilo erbij’. „Hoeveel rookte je eigenlijk?”, wilde Hélène Hendriks weten. Van Dijk, fluisterend: „Twee pakjes per dag.”

Goed, dat wist De Oranjewinter-kijker dan ook weer, maar hoe zit het met Van Dijks onnavolgbare voorspelling? Ze gaf er meteen eentje weg, over Ruslandleider Poetin: „Het is echt een heel vreemd gevoel. Mijn gevoel zegt dat in april, mei, dat ie weg is. En als je aan mij vraagt ‘waar is hij dan heen?’, dat weet ik niet. Maar ik zie hem opeens verdwijnen. Als je vraagt of hij gaat overlijden, ik weet het niet. Maar hij is weg. April, mei, dat durf ik echt hardop te zeggen. Ik heb natuurlijk geen disclaimer aan me hangen, maar hij is weg.”

Nog meer voorspellingen van Liesbeth van Dijk

Wat verderop in De Oranjewinter wil de helderziende van tv-columnist Angela de Jong weten ‘of zij al die tv-programma’s helemaal af kijkt’. Dat was een inkoppertje van andere gasten als Rutger Castricum en Ben van der Burg. „Dat weet jij toch al?”, klonk het met gierende lach.

Op naar de belangrijker zaken, want Liesbeth van Dijk had nog meer voorspellingen voor 2024 in petto. Ga er maar eens goed voor zitten, beste Metro-lezer. Voorspelling twee ging over Matthijs van Nieuwkerk en zijn stap naar RTL. Vanuit de glazen bol: „Ik maak me er een beetje zorgen over. Ik wil een beetje leuk doen, maar dat is hetzelfde als een beetje zwanger.” Hélène Hendriks: „Zeg maar gewoon zoals het is.” Van Dijk weer: „Ik ben bang dat het geen succes wordt.” „Matthijs geen succes?”, vraagt Hendriks al dan niet gespeeld verbouwereerd. Van Dijk: „Nee, het spijt me. Ik heb naar hem gekeken en ik vind hem net Catweazle, iets uit mijn tijd. Maar goed, ik maak me een beetje zorgen dat het minder succesvol wordt dan iedereen denkt.” Als derde voorspelling komt uit Van Dijks hoge hoed dat ook Vandaag Inside wat minder de aandacht zal trekken.

Uitleg Liesbeth van Dijk

Over Matthijs van Nieuwkerk vraagt Hendriks eenvoudig maar terecht: „Waarom?” Van Dijk: „Waarom? Waarom zijn de bananen krom? Waarom, waarom, waarom…? Gevoel bij mij. Puur gevoel.”

Ben van der Burg doet aan tafel op dat moment zijn best om niet te gaan stikken van het lachen. Rutger Castricum houdt het vervolgens niet meer: „Hahaha, dit gaat toch helemaal nergens over?” Hoe dan ook, Poetin, Matthijs van Nieuwkerk en Vandaag Inside zijn gewaarschuwd.

De Oranjewinter is twee weken lang elke werkdag te zien en terug te kijken op Kijk.nl.

Haagse familie Adam in Camping De Wildernis: ‘Dan ligt er zo’n baal stront van een olifant naast je tent’

Echte Meisjes In De Jungle zijn terug en hoe: ‘In Suriname praten ze Nederlands!’

2023 is hét jaar van Mell Jonk (en haar Vintage Future), ondanks de nare zwarte wolk

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties