Cassandra Oostrom
Cassandra Oostrom Televisie 2 jan 2024
Leestijd: 2 minuten

Horrorfilm met moordende Mickey Mouse op komst

Filmmaker Jamie Bailey pakt gelijk na het verlopen van het auteursrecht op de oudste versie van Mickey Mouse al zijn kans. Nog op dezelfde dag deelt Bailey een trailer van een horrorfilm met Mickey Mouse in de hoofdrol.

Wanneer de film precies uitkomt maakt Bailey niet bekend in de trailer. Maar dat het een bloeddorstige film is, wordt al heel snel duidelijk.

Mickey Mouse

Op 1 januari 2024 verviel in de Verenigde Staten het copyright op Mickey Mouse uit Steamboat Willie (1928), de korte film waarin Mickey en Minnie hun debuut hebben gemaakt. Dat betekent dat het mensen vrijstaat om dingen te maken die zijn gebaseerd op precies die versies.

Die Mickey is te zien in de nieuwe horrorfilm Mickey’s Mouse Trap. De film gaat over een groep vrienden in een gamehal die wordt geterroriseerd door een moordenaar met een Mickey Mouse-masker.

Disneypersonages worden moordmachines

Het is niet voor het eerst dat een regisseur van een bekend Disneypersonage, zoals Mickey Mouse, een horrorfiguur maakt. Zo kwam vorig jaar de film Winnie the Pooh: Blood and Honey uit. En er zijn ook plannen om van de schattige Bambi een ‘moordmachine’ te maken. Heel veel details over de film met de titel Bambi: The Reckoning zijn er nog niet, maar volgens regisseur Scott Jeffrey verandert het lieve hertje in een „wrede moordmachine, die op de loer ligt in de wildernis”.

Jeffrey liet zich naar eigen zeggen inspireren door de Netflix-film The Ritual, waar beestachtige figuren uit de Noorse mythologie in voorkomen. „Bereid je voor op Bambi met hondsdolheid!”

In de originele Disneyfilm uit 1942 verliest Bambi op tragische wijze zijn moeder. Op deze gebeurtenis uit de originele film zegt Jeffrey ook verder in te willen spelen. „Bambi wil wraak nemen en ruimt iedereen die zijn plan dwarsboomt uit de weg”, vertelt de regisseur. „Het wordt een erg duistere hervertelling van het lieve verhaal dat iedereen zo goed kent.”

Passagiersvliegtuig in brand op luchthaven Tokio

Tientallen doden in Japan na aardbeving

Oekraïense steden weer onder vuur, Polen zet F-16’s in

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties