Pim Pauwels
Pim Pauwels Televisie 22 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Paragnost Liesbeth steekt bij entree in Marcel & Gijs haar middelvingers op: ‘Ik haat jullie’

Gisteravond was het zover: spiritueel coach en medium Liesbeth van Dijk maakte haar langverwachte opwachting bij de tv-show van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman, nadat die er deze week alles aan deden om haar te strikken. En haar televisieoptreden zorgde al direct voor wat consternatie in de studio.

Want het ging al mis bij de aankondiging. Marcel van Roosmalen was even niet voorbereid op het inleidende praatje. „Oh ja!”, zei hij. „Nou goed, je hebt mensen, je hebt dingen, je hebt vliegtuigen, je hebt van alles en je hebt Liesbeth van Dijk. Het is een héél bijzonder iemand. Ze heeft een bepaalde kracht, ze kan in de toekomst kijken, ze kan dingen voelen. Het wordt een hele speciale avond.”

Ondertussen zat de paragnost te stuiteren in haar stoel. Ze stak tijdens het praatje haar middelvingers op, zei daarna gekscherend dat ze de twee mannen ‘haat’ vanwege hun opmerkingen en biechtte op dat ze eigenlijk ‘helemaal niet wilde komen’, omdat ze ‘toch nooit kijkt’ naar de talkshow.

De voorgeschiedenis tussen paragnost en Marcel & Gijs

Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman hadden medium Liesbeth van Dijk uitgenodigd nadat zij het duo eerder deze week nog door de mangel had gehaald in Business Class. Nadat presentator Harry Mens haar had gevraagd of er een tweede seizoen van Marcel & Gijs zou komen (hij zei zelf dat hij de kriebels kreeg van de twee), las de paragnost de energie van de twee. Ze kreeg een ingeving.

„Ja, oh, hmm, wacht even”, zei ze met haar ogen dicht, terwijl ze in de spirituele wereld naar antwoorden zocht. Ze raakte in paniek en zat met haar handen in het haar: „Ja, ik moet snel… even wachten hoor, Gijs en Marcel, hmm…”, ging ze verder. „Ik heb het nooit gezien, maar wel gekeken naar hun uiterlijk. En zij blijven niet populair in dit land”, was haar conclusie.

‘Ik vind jullie wel aandoenlijk’

Dat fragment leidde eerder deze week tot gelach in de studio van Marcel & Gijs, waarna Marcel van Roosmalen al stelde dat hij ‘niets liever’ had dan dat de paragnost aan tafel kwam zitten. En zo geschiedde, want gisteren zat ze dus aan tafel. „Ik haat jullie, met al jullie opmerkingen”, zei ze toen ze werd aangekondigd.

Maar ze vroeg zich ook af wat er aan de hand was. „Ik ben twee dagen lang bejubeld in dit programma. Jullie hebben gegild en gekrijst, maar waarom? Ik wilde eigenlijk helemaal niet komen, want ik kijk nooit. Maar ik dacht echt: wat is hier aan de hand? En ik zat toch maar te kijken, want ja, ik moest toch wát zeggen over jullie. En toen vond ik jullie eigenlijk wel een soort van aandoenlijk”, vertelde ze. „Toen werd er gebeld en er werd 100.000 euro geboden. Toen dacht ik: nu kom ik helemaal!”

Liesbeth van Dijk sneert: ‘Jullie zijn zó zuur’

Toch bleef ze hangen met de vraag waarom ze werd uitgenodigd. Gijs Groenteman ging daarop in. „Kijk, Liesbeth, je zat daar bij Harry Mens zo lekker over ons te praten. We hadden Harry er ook heel graag bij gehad, natuurlijk. Hoe is hij nou in het echt?” Toen kwam voor paragnost Liesbeth van Dijk de aap uit de mouw. „Aha, jullie willen gewoon verhaal halen?”

Ze vertelde dat Harry Mens eigenlijk ‘niks weet’, maar ‘toch slimmer is dan iedereen aan tafel bij elkaar’. Daarna ging ze in op wat ze nou echt van Marcel van Roosmalen en Gijs Groenteman vindt. „Ik vind jullie allebei nu anders overkomen dan op televisie. Ik ben ook dikker op televisie dan in het echt. Maar ik vind jullie zó zuur! We leven in een tijd waarin iedereen zó zuur is. Maar jullie zijn echt zó zuur”, riep ze uit.

‘Nou, dat valt toch wel mee?’

Marcel van Roosmalen zag het als een advies. „We zijn er ook om te leren.” Al kon hij zich niet helemaal vinden in de opmerkingen van de tafelgast. „Nou, dat valt toch wel mee?”

„Ik vind het realistisch”, ging hij verder. „Ik snap dat jij uit een andere wereld komt, uit de paranormale wereld. Maar ik ben meer, ik sta op aarde met beide voeten. Laten we gewoon eens realistisch kijken naar alles. Dat noemt de ene persoon zuur, de ander realistisch.”

Kijkers moeten lachen om tafelgast in Marcel & Gijs

Kijkers gieren het uit om het bezoek van Liesbeth van Dijk. Vooral de introductie kan ze wel bekoren. „Ze wordt op een geweldige manier geïntroduceerd”, zegt iemand, die Marcel & Gijs met de dag beter vindt worden. Anderen pleiten ervoor dat ze vaste sidekick wordt in het programma.

Het is overigens niet de eerste keer dat een tafelgast in de talkshow een aantal pittige uitspraken doet. Zo vond een tafelgast het twee weken geleden zelfs nodig om voor enkele van zijn uitspraken zijn excuses aan te bieden.

Kijk de aflevering hier terug.

Marcel en Gijs snappen weerstand bij Caroline van der Plas tegen uitkoopregeling niet: ‘Niet zo zuchten’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.