Julia Osendarp
Julia Osendarp Televisie 3 jan 2024
Leestijd: 3 minuten

Kijkers in een deuk om ski-kamikaze in Winter Vol Liefde: ‘Tv-moment van 2024 is al binnen’

De Winter Vol Liefde-machine is inmiddels lekker op stoom. Gisteravond zorgde een skiënde Mike ervoor dat menig kijker in een deuk op de bank lag. Hoewel hij zelf dacht dat hij best de berg af zou komen, spraken de beelden voor zich.

Bij de andere Winter Vol Liefde-kandidaten kabbelt de boel rustig voort. Bij Saul in Zwitserland verliet Kelsey de Riederalp omdat ze concurrenten Rafaëlla en Amy Rose als barbies bestempelde. Benjamin onderzoekt nog steeds of hij Joshua nu leuk of juist te intens vindt en ook Guido en Marco daten lekker verder.

Mike had een tijd niet geskied

Edith besluit in Oostenrijk om haar date Mike mee de skipistes op te nemen. Mike ziet het allemaal wel zitten. Hoewel hij jaren geleden voor het laatst geskied had, beschikt de de kandidaat over genoeg zelfvertrouwen.

Hoewel Mike zich in eerste instantie meer druk maakt over de kleur van zijn skischoenen en -broek, begint Edith zich af te vragen of Mike überhaupt wel kan skiën. Ze positioneert hem op de babypiste om te kijken wat hij kan. „Laat mij m’n gang maar gaan, dan komt het allemaal goed”, zegt Mike nog zelfverzekerd.

Edith heeft twijfels over overmoedige date

Maar als Mike om een paar pionnen heen moet skiën, gaat het eigenlijk al gelijk mis. Wankel en ongecontroleerd komt hij naar beneden stuntelen en eindigt hij al snel in de sneeuw. Edith heeft het al gezien, Mike is nog niet klaar voor de grote piste. Ze vindt dat hij nog moet oefenen. De B&B-houdster gaat als een soort ski-juf Mike vooruit en geeft hem tips. Maar dat lijkt niet echt effect op zijn skivaardigheden te hebben.

Mike vindt het onzin en wil van de echte berg af. „Ik durf alles en dit vind ik langzaam”, concludeert Mike. Maar Edith heeft haar twijfels bij de overmoedige Mike. En dat blijkt terecht te zijn.

Winter Vol Liefde-kandidaat kan niet skiën

Want Mike kan écht niet skiën. Vanaf het moment dat de twee de blauwe piste afgaan, begint het vallen, rollen en stuntelen. Als een ‘Bambi op ijs’ kukelt hij de eerste meters naar beneden. „Dit wordt een hele, hele lange weg”, concludeert Edith.

En dat blijkt waar. Hoewel Edith hem tips probeert te geven, blijft Mike vallen. „Ik heb geen rem” , zegt hij. „Jij kon goed skiën zei je”, aldus Edith. „Ik kom daarop terug”, reageert Mike.

Kijkers in een deuk om kamikaze Mike

Mike begint zich te realiseren dat het skiën niet zo makkelijk is als hij dacht. „Ik heb een bult op mijn enkel. Mijn knieën zijn verdraaid, mijn heupen zijn zowat uit de kom. Al m’n spieren zijn vandaag op de proef gesteld.”

Maar Edith is het spuugzat. Ze pakt Mike z’n ski’s af en hij mag de berg verder af lopen. Mike komt met zijn ziel onder zijn arm naar beneden. Alles doet pijn en zijn ego blijkt behoorlijk gekrenkt. „Ik vind skiën leuk, maar je moet het wel kunnen. En ik kan het niet.” En daar zijn Edith en de Winter Vol Liefde-kijkers het volledig mee eens.

Je kijkt Winter Vol Liefde terug via Videoland.

Dit kost een overnachting in de Amsterdamse B&B van Joshua uit Winter Vol Liefde

‘Bloedordinaire’ burenruzie in Mr. Frank Visser: ‘Waarom laat jij je kadetten aan de buurvrouw zien?’

Bekentenis van Bart zorgt voor flinke afknapper in Winter Vol Liefde: ‘Bestaat dit nog?’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties