Isabella van den Berg
Isabella van den Berg Televisie 23 dec 2023
Leestijd: 2 minuten

‘Directeurtje’ door het oog van de naald en verdeeldheid over potentiële favoriet in De Slimste Mens

De wintereditie van De Slimste Mens heeft z’n eerste week erop zitten. In de uitzending van gisteravond was Ineke van Gent, burgemeester van Schiermonnikoog, de uitdager. Ondertussen bestaat er verdeeldheid over een potentiële favoriete kandidaat.

Eerder in De Slimste Mens deed een B&B Vol Liefde-bekendheid mee en deed hij in het quiz-programma een boekje open over zijn liefdesavontuur.

De Slimste Mens

Marco Louwerens begint intussen aan zijn vijfde aflevering. In de eerste ronde luidt op een gegeven moment de vraag: „Als een arts tegen je zegt dat je een blessure hebt aan je patella, welk gewricht zorgt dan voor problemen?”

Van Gent gokt met schouders, Louwerens twijfelt met knie en Irene van de Laar denkt lies. Maar dan schiet presentator Philip Freriks opeens te binnen dat iemand toch het goede antwoord al heeft gegeven: „Knie, knie, knie zei je? Oh, dat is goed!”

‘Directeurtje’ en uitdager in de finale

Halverwege De Slimste Mens gaat Van Gent op kop met 117 seconden en moet Van de Laar aanpoten met maar 44 seconden. In de puzzelronde wint Van de Laar echter behoorlijk wat punten. Freriks vindt het „een genoegen” om haar te zien opleven.

„Ondanks alles” is Van de Laar de slimste van de dag. Dat betekent dat Van Gent en ‘directeurtje’ Louwerens moeten strijden in de finale.

Verdeeldheid

Uiteindelijk moet Van Gent het podium van De Slimste Mens na maar één aflevering verlaten. „Jullie zaten heel dicht bij elkaar, en dan krijg je die aardappel”, zegt Freriks nog. Kijkers vinden het jammer dat Van Gent er al uit is en er klinkt verdeeldheid over Van der Laar.

De Slimste Mens terugkijken kan via NPO Start.

Dit zijn de kandidaten voor de wintereditie van De Slimste Mens (met een B&B Vol Liefde-icoon en een VI-bekendheid)

Kerstduetten in The Masked Singer zorgen voor deze twee afvallers: ‘Je zat er zó dichtbij!’

Boerderij van Dorst-kijkers gaan stuk om Robert ten Brink op een graafmachine

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reacties