Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 8 jun 2023
Leestijd: 4 minuten

Tijl Beckand krijgt volle laag van Het Perfecte Plaatje op Reis-kijkers: ‘Hij verziekt alles’

De meeste mensen kennen het doen en laten van cabaretier en televisiepresentator Tijl Beckand wel. Hij droeg bij aan verschillende programma’s als De Lama’s, Jongens Tegen De Meisjes en nu ook aan Het Perfecte Plaatje Op Reis. Beckand probeert met zijn humor altijd de sfeer wat gezelliger te maken, maar hij sloeg gisteravond flink de plank mis met zijn grappen, vonden Het Perfecte Plaatje-kijkers in elk geval. Velen zijn klaar met Beckand als presentator.

Het programma speelt zich af in Zuid-Afrika. Acht bekende Nederlanders, die allemaal dezelfde passie voor fotografie delen, gaan de strijd met elkaar aan. Vorige week moest ‘gravinfluencer’ Eloise het fotostrijdperk verlaten.

Stoorzender in Het Perfecte Plaatje op Reis

Tijl Beckand heeft als presentator ook een ondersteunende rol voor de kandidaten. De humor is voor sommige deelnemers een stoorzender, wanneer ze met volle focus foto’s aan het maken zijn. Naast de kandidaten worden de kijkers ook moe van de grappen die hij continu maakt. „Tijl verziekt dit leuke programma. Hij vindt zichzelf zo ontzettend grappig”, twittert een kijker van Het Perfecte Plaatje Op Reis. Beckand presenteert ook het programma De Moeite Waard?! en daar laat hij ook geen goede indruk achter. Is hij zijn charmes verloren?

De kandidaten moeten een foto van het Zuid-Afrikaanse landschap maken met een lijst eromheen. Die lijst moeten ze zelf vinden, kopen of net zoals Leonie ter Braak het doet: jatten (een asbak). Beckand helpt de deelnemers tijdens het maken van foto’s, door middel van het vasthouden van attributen en met de nodige humor. De kijkers zijn klaar met de grappen die Beckand maakt in Het Perfecte Plaatje Op Reis. „Het lijkt wel de Tijl-show”, wordt er getwitterd. Je merkt dat niet elke deelnemer veel zin heeft om te lachen wanneer ze in tijdnood zijn, maar ze steken dat niet onder stoelen of banken en laten het weten aan de presentator ook.

Beckand krijgt de volle laag van kijkers

„En dan komt Tijl. Altijd wanneer je net geen tijd hebt voor Tijl”, zegt Leonie ter Braak in Het Perfecte Plaatje Op Reis. Het moment dat zij een weg wil fotograferen, laat een baviaan met kreten horen dat ze niet welkom zijn. „Ik weet dan wanneer het fout gaat: aan Tijl heb je helemaal niks”, zegt ze. „Als de bavianen in je buurt komen, moet je niet lachen, maar naar beneden kijken”, geeft Beckand als advies. We weten niet zeker of dit een oprechte grap was, maar net zoals Ter Braak begrijpen veel kijkers hem niet. Beckand springt in de auto en schreeuwt: „Leonie, ik zal je nooit vergeten.”

De ochtend na de opdracht zitten ze samen met Beckand aan het ontbijt. Beckand vraagt hoe het nu écht is met Ter Braak. „Wil je het echt weten?”, vraagt ze. „Ik ben ongesteld.” Kijkers genieten van de openheid van Ter Braak. Beckand gaat echter veel verder in op de grap dan dat de programma-fans nodig vinden. „Als man weet je gewoon niet wat je daarop moet zeggen. De ongesteld-kaart is hetzelfde als de rode kaart”, grapt hij.

Rick Brandsteder en Tatum Dagelet winnen de eerste opdracht, maar het programma Het Perfecte Plaatje Op Reis neemt een wending bij de tweede opdracht. Brandsteder wil absoluut niet dat zijn mede mannelijke kandidaat Gabs Wildebras afvalt. „Het zou wat zijn als ik straks met drie van die kippen hier overblijf”, zegt Brandsteder. Pas op voor de spoiler die er nu aan komt: de wens van Brandsteder voor het Het Perfecte Plaatje Op Reis komt niet uit. Wildebras ligt eruit.

Reacties Het Perfecte Plaatje op Reis

Kijkers van het programma vinden Beckand een „vermoeiende man.” Het mag volgens hen iets minder over Tijl gaan en meer over het programma zelf en de strijd tussen de kandidaten. „Dat die kwal nog mag presenteren”, wordt er getwitterd. Als het aan de kijkers van Het Perfecte Plaatje Op Reis ligt, komt hij in een volgend seizoen niet terug.

Kijk hier de hele aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis.

Dramatisch verhaal Het mooiste meisje van de klas: vader vermoord, zoon verdwenen in de golven

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.