Emma Jansen
Emma Jansen Televisie 24 mei 2023
Leestijd: 3 minuten

De Moeite Waard?!-kijkers niet tevreden over presentator Tijl Beckand: ‘Het is niet De Verraders’

De eerste aflevering van het nieuwe klusprogramma De Moeite Waard?! was gisteravond te zien op RTL 4. De verbouwing van het huis van Ge-An en Klaas stond centraal. Binnen vier maanden wil het stel met een klein verbouwingsbudget hun huis helemaal instap klaar maken. De presentatoren zijn Bob Sikkes en Tijl Beckand, en die tweede valt niet helemaal in de smaak. Kijkers vinden dat Beckand totaal niet bij de nieuwe serie past en laten dan ook op Twitter hun mening flink horen: „Ik mis Martijn (Krabbé, red).”

Sikkes is een klusexpert en bekend van verschillende programma’s, zoals Kopen Zonder Kijken en TV Makelaar: Mission Impossible. Je kunt dus wel zeggen dat hij een perfecte presentator is voor het nieuwe RTL-programma De Moeite Waard?! Maar voor Beckand is het even andere koek. De solokomiek en televisiepresentator is bekend van onder andere de spannende serie De Verraders en Het Perfecte Plaatje. Klussen en flippen past dus niet volledig in zijn straatje, zou je denken. Kijkers vinden dan ook dat hij nog te erg in de presentator-rol zit van De Verraders. „Tijl doet alsof het De Verraders is. Hij praat op dezelfde manier. Dat past niet bij het programma”, wordt er getwitterd. Vele kijkers missen de chemie tussen het nieuwe presentatorkoppel. Ze willen graag het oude duo, Sikkes en Martijn Krabbé, terug.

De eerste aflevering van De Moeite Waard?!

De kijkers waren wel te spreken over het eerste koppel dat deelneemt aan het programma. Ge-An en Klaas wonen met hun twee kinderen in het Friese Akkrum. Nu willen ze een tweede huis kopen om dat volledig te verbouwen en vervolgens te verkopen. Ze hopen dat ze er genoeg winst uit kunnen halen om hun droom te verwezenlijken: wonen in het buitenland.

Het koppel van De Moeite Waard?! zit er goed in en alles verloopt soepel, alleen gaat het niet zo snel als dat ze in eerste instantie hadden verwacht. „We zijn nu al zeven maanden bezig en we hadden verwacht het allang klaar te hebben.” Ondertussen hebben ze ook een huis in Portugal gekocht, waardoor ze nog meer druk zetten achter de verbouwing. Het zet uiteindelijk niet alleen spanning op het verbouwen, maar ook op hun relatie.

Uiteindelijk heeft het tien maanden geduurd voordat het huis volledig klaar is. Het stel hoopt het te verkopen voor 275.000 euro, maar ze weten niet of dat ook echt realistisch is. Ge-An en Klaas hebben zo goedkoop mogelijk proberen te verbouwen en hebben ook veel spullen van Marktplaats gehaald. Echter zijn ze toch 6000 euro over het verbouwingsbudget gegaan.

Nadat het huis al een paar weken te koop staat, komt Beckhand van De Moeite Waard?! voor de laatste keer langs om de biedingen met hen te bespreken. Uit zes bezichtigingen ontvingen ze twee biedingen. Ze zouden het huis niet verkopen als er geen winst op zou worden gemaakt. Maar ze hadden geluk, want het hoogste bedrag kwam uit op 278.500 euro. „Het is bijna 10.000 euro over de vraagprijs. Het is echt bizar”, zegt de opgelucht Ge-An.

Nu kunnen ze het hoofdstuk in Nederland afsluiten en zich focussen op het nieuwe huis in Portugal.

https://twitter.com/sabrinadegroot/status/1661125656023793664

https://twitter.com/ItIsMe_Ingrid/status/1661121275455045634

https://twitter.com/PetjeRatel/status/1661114256027164690

https://twitter.com/peterde_peter/status/1661103145345228801

https://twitter.com/Chanelno511/status/1661100261425676288

https://twitter.com/lotjebesijn/status/1661099331041067008

Kijk hier de hele aflevering van De Moeite Waard?!.

Nieuw seizoen Zeeman Confronteert: Stalkers begint met ‘ware hel’ van Amanda door Instagram

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.