Femke van Rooijen
Femke van Rooijen Televisie 1 jun 2023
Leestijd: 2 minuten

Eloise van Oranje in tranen bij afscheid in Het Perfecte Plaatje: ‘Dankbaar en blij’

Het avontuur van Eloise van Oranje (20) in Het Perfecte Plaatje Op Reis zit erop. Ze kijkt er met een grote glimlach op terug, maar reageerde geëmotioneerd toen ze het laagste cijfer voor haar foto ontving.

De gravinfluencer begon vol goede moed aan de vierde aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis, maar haar enthousiasme mocht niet baten.

Verkeerde foto gekozen

Eloise krijgt slecht commentaar van de jury op de foto die ze uit heeft gekozen, vooral wanneer duidelijk wordt welke foto’s ze nog meer heeft gemaakt. „Ze heeft de verkeerde foto gekozen”, vindt jurylid William Rutten. „Ze zou hiermee tweede of zelfs eerste kunnen worden”, zegt hij verder nog over de andere foto’s die de gravin maakte.

De foto van Eloise scoort uiteindelijk slechts een 5,5 bij de jury, waardoor ze onderaan de ranking komt te staan en het programma moet verlaten. Wildebras, Numidia, Leonie ter Braak, Tatum Dagelet en Rick Brandsteder zijn wel door naar de volgende aflevering van Het Perfecte Plaatje Op Reis.

Eloise kijkt met ‘grote glimlach’ terug op Perfecte Plaatje

Eloise reageerde geëmotioneerd na de tegenvallende uitslag, maar zei dat het ‘tears of joy’ waren. Ze omschrijft haar deelname aan het programma dan ook als fantastisch. „Ik kijk er met zo’n grote glimlach op terug en ben heel dankbaar en blij. Het was een fantastische reis.”

In een bericht op Instagram benadrukt de gravin nogmaals dat ze met een goed gevoel terugkijkt op de reis. „Dat was het dan… Het einde van mijn ongelofelijke mooie Het Perfecte Plaatje Op Reis door Zuid-Afrika met nog mooiere mensen. Met alle ups (en paar downs) heb ik zo ontzettend genoten van elk moment.”

In badkleding op tv

Eloise kreeg enkele weken geleden ook veel kritiek over zich, maar niet door de jury. Royaltyverslaggever Jeroen Snel noemde de verschijning van de gravin in badpak op televisie een ‘grensgevalletje’. Veel BN’ers namen het op voor Eloise en plaatsen foto’s in badkleding op social media.

Later stelde Snel dat zijn woorden niet goed werden geïnterpreteerd. Hij zei te hebben willen „wijzen op het feit dat de monarchie soms een beetje gewoon aan het worden is.” Snel had naar eigen zeggen hetzelfde gereageerd als het ging om een mannelijke royal in zwemkleding.

Boerderij van Dorst-gasten wordt hemd van lijf gevraagd: ‘Wat een mooie wending’

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.