Erik Jonk
Erik Jonk Televisie 11 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Flirtende Leonie ter Braak hoogtepunt in Het Perfecte Plaatje: ‘Diep, ga dieper’

Tv-hit Het Perfecte Plaatje is gisteravond begonnen aan het tiende seizoen, als je de verschillende varianten bij elkaar optelt, en is weer perfect begonnen. Niet alleen door het aantal kijkers, maar ook door de deelnemers. We zien zowaar een koninklijke deelneemster, maar Leonie ter Braak stal tijdens de eerste aflevering de show. Al zal ze dat vast niet vooraf zo hebben bedacht.

Het Perfecte Plaatje op Reis heet het deze keer (Zuid-Afrika) en trapte af met bijna 900.000 kijkers. Dat is niet astronomisch, maar alleen verschillende journaals en – het wordt bijna vanzelfsprekend – Vandaag Inside trokken meer belangstelling. Op social media gaat het bij zo’n eerste aflevering veel over de samenstelling van de deelnemers en dat zit bij deze reeks wel goed. Leuk: de koninklijke deelneemsters in de persoon van gravin (en influencer) Eloise van Oranje – Nassau. In Het Perfecte Plaatje wordt zij overigens gewoon met Eloise en ‘je’ aangesproken.

Deelnemers Het Perfecte Plaatje in Zuid-Afrika

Het aantal kandidaten in deze Het Perfecte Plaatje op Reis is te overzien. Acht mannen en vrouwen gaan de camerastrijd om de titel ‘beste fotograaf’ aan. Naast de genoemde Eloise van Oranje – Nassau en presentatrice Leonie ter Braak zijn dat: presentator Rick Brandsteder (die was om bepaalde reden toch al in Zuid-Afrika), zanger Rob Dekay, presentator Jaap Jongbloed, zangeres Numidia, presentatrice Tatum Dagelet en YouTuber Wildebras. Of Leonie ter Braak winnares van het programma kan worden, bleek al snel de vraag. Zij kreeg bij de eerste opdracht (maak een foto die bij een bepaalde hashtag hoort) namelijk het laagste cijfer. Maar daarna ging ze los. En niet alleen op het gebied van foto’s maken.

HET_PERFECTE_PLAATJE_OP_REIS_LEONIE ter Braak
Leonie ter Braak. Foto: William Rutten

Leonie ter Braak voelt zich heerlijk

Voor Het Perfecte Plaatje ging Leonie ter Braak voor het eerste sinds lange tijd op reis zonder haar man Floris en hun twee kinderen („Mama houdt heel veel van jullie, maar het is heerlijk”). Zelf moest Ter Braak model spelen bij een foto van voormalig ‘Mol’ Rob Dekay. De RTL-presentatrice moest op een strand naast een gitarist zitten en met een drankje in haar hand zwoel naar de muzikant kijken. Haar eigen foto ‘voelde ze niet’, maar: „Deze voelde ik wel.” „Jaaa, deze voelde ze wel…”, reageerde Tijl Beckand, presentator van Het Perfecte Plaatje, meteen. Het bleek voer voor Beckand, om het bij Leonie ter Braak vervolgens alleen nog maar over mannen te hebben. De deelneemster in de camera tegen het thuisfront: „Alles onder controle, Floris.”

De kijkers konden daarna genieten – en zij deden dat volgens Twitter ook volop – van onvervalst geflirt van Ter Braak. Dat begon toen zij voor haar tweede opdracht een Zuid-Afrikaans model kreeg toegewezen die zij met een stofzuiger op de foto moest zetten. En wat voor een model: een zeer goed ogende vent met een sportlichaam om U tegen te zeggen. De blik van Leonie ter Braak bij zijn binnenkomst was schitterend. Gravin Eloise: „Ik draaide me naar haar om en ze werd helemaal rood.” Ter Braak zelf: „Er kómt wat die hoek om, ik werd helemaal ongemakkelijk.” Tijl Beckand tegen het model: „Geraldo, dat is Leonie. Zij is stapelverliefd op haar man.” „Dit wordt de rode draad van aflevering één?”, vroeg de dame met de rode wangen zich af. „Ik en mannen. Oh, wat erg dit.”

Helemaal los in Het Perfecte Plaatje

En ja, dat was zo. „Kan ik hier wat mee?”, vroeg de meest besproken kandidate van de eerste Het Perfecte Plaatje zich af. Ze gaf zelf antwoord: „Ja, hier kan ik heel wat mee. Nu nog een foto.” Tijdens het fotograferen ging Ter Braak helemaal los. „Wat een sixpack hè? Niet normaal.” Tegen ‘haar’ Geraldo: „Ja, ga staan als een krijger. Voel je een krijger, een sterke man. Je lichaam is geweldig, wauw. Jesus Christ.” Weer in de camera: „Ik voelde zijn mannelijkheid, zijn lichaam. Het was niet normaal hoe hij fysiek eruitziet. Dit is moeder natuur op haar best.” Tegen haar model ook nog: „Wil je met me trouwen?”

Tijl Beckand kon daar wel weer iets mee: „Leonie, vind jij het een probleem als ik even mijn telefoon oplaad? Want die energie die tussen jullie gaande is…” Ter Braak zei niks en ging gewoon door tegen haar model: „Geef me je dirty face, haaaa. Probeer te zuigen, ja.” Let op: het ging hier over een stofzuiger hè, dat hadden we gemeld. Ter Braak had een mooi slotakkoord, waarbij de jonge kijker van de presentator even moest weg zappen: „Kom! Ja, je moet komen, ja. Ja, prachtig schatje. Diep, ga dieper. Jaaa, zuigen, zuigen. Leun voorover. Oh, ik klink als een viespeuk.” Vervolgens vroeg zij of het model haar nummer wilde…

Kijkers vonden het prachtig:

https://twitter.com/kijktdoorjeraam/status/1656387782594510849

https://twitter.com/Babloth/status/1656383791932362774

https://twitter.com/verobrent/status/1656387618580357127

https://twitter.com/Just_Myrna/status/1656385645042970626

https://twitter.com/TvVrouw/status/1656578749385654273

Viespeuk of niet, het leverde Leonie ter Braak uiteindelijk de hoogste Het Perfecte Plaatje-score op. Of dat na de eerste slechte score genoeg was om naar de volgende ronde door te gaan, zie je op RTLXL.nl of Videoland.

Metro lanceert podcast over de arbeidsmarkt: De Werkvloer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.