Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 27 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit zijn de kandidaten voor de zomereditie van De Slimste Mens

De zomereditie van De Slimste Mens staat alweer voor de deur. En dat betekent dat een nieuw arsenaal aan bekende Nederlanders de intelligentie-strijd met elkaar aangaat. De eerste namen van de deelnemers zijn bekend.

Het kennisprogramma van de publieke omroep blijft nog steeds een kijkersfavoriet. De Slimste Mens maakt zich inmiddels gereed voor het twintigste seizoen. Onder toeziend oog van presentator Philip Freriks en het onmiskenbare commentaar van Maarten van Rossem, die overigens ook regelmatig ons Metro-panel voorziet van zijn kritische mening.

Kandidaten zomereditie De Slimste Mens

Maandag 11 juli duiken de kandidaten wederom met elkaar in De Slimste Mens-stoelen en mogen zij hun kennis, over van alles nog wat, testen. En daar klinken ook de eerste namen van de bekende koppen die meedoen.

Onder meer het Belgisch Slimste Mens-gezicht Philippe Geubels, acteur en kleinkunstenaar Erik van Muiswinkel, Opsporing Verzocht-presentatrice Anniko van Santen en presentator Tim Senders mogen hun hersenen eens flink laten kraken.

Maar ook schrijfster Femke van der Laan, modeontwerper Bas Kosters, Goldband-zanger Milo Driessen, Schaatser Thomas Krol, Linda Meiden-hoofdredacteur Mandy Woelkens, actrice Soumaya Ahouaoui en politiek verslaggever Thomas van Groningen schuiven aan. Senders, Van der Laan en Van Groningen bijten maandag het spits af.

Nederlands uitstapje voor Philippe Geubels

Geubels is onder meer bekend als het komische jurylid van de Vlaamse variant van het programma. Waar hij zich bij menig kijker populair maakt met zijn gevatte grappen. Dit keer mag hij naast grapjes maken, ook de quizvragen beantwoorden. Eerder deed hij bij het Belgische programma ook al mee als kandidaat.

Acteur Jacob Derwig won het vorige seizoen van de spelshow. Naast het televisieprogramma verschijnt er ook een serie online. Waarin oud-kandidaten opnieuw de strijd met elkaar aangaan onder de noemer De Slimste Mens: All Stars. Politicus Klaas Dijkhoff, operazangeres Francis van Broekhuizen, acteur en komediant Owen Shuwmacher en kleinkunstenaar Stefano Keizers wagen opnieuw een poging.

De Slimste Mens, vanaf maandag 11 juli elke werkdag om 20.40 uur bij KRO-NCRV op NPO 2. De Slimste Mens: All Stars, vanaf vrijdag 22 juli elke week op NPO Start en Plus.

Maxim Hartman en Hanneke Groenteman maken indruk in Boerderij van Dorst: ‘Blowen en eerlijke gesprekken’

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang tot drie keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.