Redactie Metro
Redactie Metro Televisie 18 feb 2021
Leestijd: 2 minuten

Geert Wilders geeft sinds lange tijd interview bij de NPO

Geert Wilders zien we niet vaak in een tv-optreden bij de NPO. Hij is nu eenmaal niet zo’n fan van de omroep. Toch maakt de PVV-fractieleider nu een uitzondering. Hij verschijnt namelijk in een politieke interviewreeks van Ruud de Wild. Mark Rutte bedankte voor dit interview.

Vanaf aanstaande maandag verschijnt een nieuw programma op NPO 1 genaamd Ingelijst. Ruud de Wild interviewt twee weken lang verschillende politici; van Thierry Baudet tot Sigrid Kaag. En op die lijst vol volksvertegenwoordigers staat ook Geert Wilders. Hij mag zelfs de interviewreeks afsluiten in de laatste aflevering.

Portret van Wilders

Presentator Ruud de Wild vertelt aan De Telegraaf dat hij het „geweldig” vindt dat Wilders meedoet. „Van wie ik het superstoer vind, is Geert Wilders. Daar heb ik héél hard aan moeten trekken. Hoe het is gelukt? Ik ben er niet op uit om mensen onderuit te schoppen. Ik wil niets meer dan een mooi portret van ze maken.”

Waarom volgens De Wild de PVV’er ditmaal wel mee wilde werken aan een interview van de NPO? „Ik heb hem kunnen overtuigen dat niet alles van de NPO verrot is. Daarbij is dit programma misschien ook niet typisch NPO.”

Rutte ‘gehaaid en glad’

Premier Mark Rutte is de grote afwezige in de lijst met gasten. Daarover is de mening van De Wild duidelijk: „Mark Rutte wil kennelijk alleen komen daar waar het veilig is. Bij zijn vriend Jort Kelder en bij Linda de Mol. Dat geeft wel te denken, eerlijk gezegd.” Hij noemt Rutte een „gehaaide en gladde prater” en is niet rouwig om zijn afwezigheid.

Kuzu (DENK) noemt Rutte een dictator en dat valt niet goed: ‘Schofterig’

Ingelijst is vanaf maandag 22 februari te zien op NPO 1 na het late NOS Journaal. De aankomende weken komen verschillende gasten voorbij, waaronder: Thierry Baudet (FvD), Farid Azarkan (DENK), Esther Ouwehand (PvdD), Gert-Jan Segers (ChristenUnie), Lilian Marijnissen (SP), Lilianne Ploumen (PvdA), Jesse Klaver (GroenLinks), Sigrid Kaag (D66), Wopke Hoekstra (CDA) en dus Geert Wilders (PVV).

Rutte sluit naast FvD ook PVV uit bij nieuw kabinet

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Geert Wilders geeft sinds lange tijd interview bij de NPO
Sluiten