Anne Kersten
Anne Kersten Opvallend 30 okt 2020
Leestijd: 2 minuten

Trump is gedumpt: Madame Tussauds plaatst beeld in afvalcontainer

Madame Tussauds in Berlijn weet al wel hoe de Amerikaanse presidentsverkiezingen gaan eindigen en heeft daar het beeld van president Trump alvast op aangepast. Het beeld is in een afvalcontainer gedumpt.

Normaal gesproken staat de huidige president van Amerika puik in pak, maar daar is nu verandering in gebracht. Het pak is er dan nog wel, maar de typerende bordjes met #FakeNews en You Are Fired! zijn – samen met de president en zijn rode pet – bij het vuilnis gezet. Met bordjes en al is het wassen beeld in de afvalcontainer beland.

Beeld bij het vuilnis

„De Amerikaanse verkiezingen staan voor de deur en we maken plaats voor de volgende president”, grapt het wassenbeeldenmuseum op Instagram. Dat moge namelijk wel gelijk duidelijk zijn: het is maar een grap van het museum. Een ludiek bedoelde actie om de verwachte uitkomst van de verkiezingen dinsdag te weerspiegelen. „Een symbolische voorbereidende maatregel”, aldus het museum.

Trump ligt in de nationale opiniepeilingen al maanden achter op zijn Democratische uitdager Biden. Hij is overigens bezig met terrein winnen in een paar belangrijke staten.

De verwachting is dat Trump na de verkiezingen weer wordt afgestoft en weer ‘gewoon’ zonder afvalcontainer te bekijken is.

In quarantaine

Het is overigens niet de eerste keer dat het wassenbeeldenmuseum met de huidige tijd meegaat. President Donald Trump ging begin deze maand namelijk ‘gewoon’ in quarantaine in het museum. Hij stond nog steeds voor de ingang van de bekende Trump Tower, maar droeg dit keer netjes in een mondkapje. Ook werd met zwartgeel lint duidelijk gemaakt dat de beste man in quarantaine zat. Bezoekers werd gevraagd niet te dichtbij te komen: „Voor de veiligheid van onze bezoekers is gezorgd”, aldus het museum.

Trump en zijn vrouw Melania liepen begin deze maand het coronavirus op. Een week later zei de Amerikaanse president genezen te zijn. „Het lijkt erop dat ik immuun ben geworden voor een nieuwe besmetting”, zei Trump in een interview met Fox News.

Lees ook: Reclame met naakte dame moet wijken uit angst voor ongelukken

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Trump is gedumpt: Madame Tussauds plaatst beeld in afvalcontainer
Sluiten