Metro en ANP
Metro en ANP Buitenland 2 okt 2020 / 07:33 uur

President Trump en Melania besmet met het coronavirus

De Amerikaanse president Donald Trump en zijn vrouw Melania zijn besmet met het coronavirus. Dat heeft Trump zelf bekendgemaakt via Twitter. De president en zijn vrouw zitten nu in quarantaine, maar de president blijft gewoon zijn werk doen.

Trump en Melania testten gisteravond (lokale tijd) positief op het longvirus. Waarschijnlijk hebben zij het opgelopen door nauw contact met Hope Hicks, een belangrijke adviseur van Trump. Het is niet bekend of Trump toen ook al besmet was.

Trump zei niet of hij ziekteverschijnselen heeft. Melania schrijft op Twitter dat zij en haar man zich goed voelen. Ze heeft voorlopig al haar verplichtingen afgezegd.  Een campagnebijeenkomst in Florida is ook uitgesteld vanwege de quarantaine.

De 74-jarige Trump valt vanwege zijn leeftijd in de risicogroep voor het coronavirus. In november vorig jaar, tijdens zijn jaarlijkse gezondheidscheck, was de president nog „in erg goede gezondheid”, zei zijn dokter toen.

Quarantaine

Nadat de besmetting van Hope Hicks eerder vandaag bekend werd, lieten Trump en Melania zich testen. In afwachting van de testuitslag gingen zij al in quarantaine, zo zei de president op Twitter. Twee uur later liet hij weten dat ze allebei besmet zijn met het coronavirus.

Hope Hicks
Adviseur Hope Hicks testte ook positief op het coronavirus. Foto: ANP.

Hicks reisde dinsdag met Trump aan boord van Air Force One naar het eerste presidentiële debat in Cleveland. Ze ging een dag later ook met de president mee naar een verkiezingsbijeenkomst in de staat Minnesota en zat in de helikopter die Trump daarna terug naar Washington bracht.

Niet de eerste keer

Het is niet voor het eerst dat een hooggeplaatste naaste medewerker van Trump besmet raakt. In juli testte zijn nationale veiligheidsadviseur Robert O’Brien positief op het coronavirus. Twee maanden daarvoor bleek Katie Miller, de perschef van vicepresident Mike Pence, COVID-19 onder de leden te hebben.

Debat

Het volgende debat is op 15 oktober. Vanwege de veertien dagen verplichte quarantaine in de Verenigde Staten, is het nog niet zeker of Trump dan weer in debat kan met uitdager Joe Biden.

Lees ook: #Ikwilnaarschool: Studenten demonstreren voor meer fysiek onderwijs

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste tips in je mailbox!

Reageer op artikel:
President Trump en Melania besmet met het coronavirus
Sluiten