Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Opvallend 30 okt 2020 / 19:17 uur

Reclame met naakte dame moet wijken uit angst voor ongelukken

Een reclame met een wulpse dame trekt bijzonder veel aandacht in het Engelse Nottinghamshire. Een levensgrote poster van de naakte vrouw is aan de gevel van een winkel gehangen. Voorbijrijdende automobilisten bleven daar nét even te lang bij stilstaan.

De poster maakt reclame voor een badkamerwinkel, maar niet iedereen is daar even blij mee. Sterker nog: de eigenaar is door de lokale gemeente ‘vriendelijk verzocht’ de poster weg te halen. Met andere woorden: hij móet ‘m weghalen, anders heeft-ie een probleem.

De eigenaar van de badkamerwinkel ziet het probleem er niet van in. „Gewoon een geintje”, zegt hij tegen de BBC. „Het is gewoon een vrouw die een douche neemt. Er is niets onbeleefds aan en ze laat ook niets zien.” In deze roerige tijden hoopte eigenaar Sam Collins juist voor wat verlichting te zorgen. „We dachten dat mensen er gewoon om zouden kunnen lachen.”

Niet-passende poster

Alleen zien niet alle klanten er de humor van in. „Het is gewoon niet passend”, zegt een 51-jarige klant. „Je ziet inderdaad niet echt wat, maar er lopen hier ook kinderen voorbij. Tieners hebben al genoeg problemen met hun lichaam tegenwoordig.”

„Ik vraag me af wie die ‘mensen’ zijn die zouden lachen om deze poster”, schrijft iemand op Twitter. „De poster is niet per se slecht”, voegt ze eraan toe, „maar het is een raar excuus.”

Controversieel

Volgens een medewerker van een winkel in dezelfde straat hebben mensen geklaagd over de poster. „Ze hadden er niet veel positiefs over te zeggen. Het is een beetje controversieel geworden.” Zijzelf heeft er geen problemen mee, maar „ik zou ‘m zelf niet hebben uitgekozen en ik snap waarom mensen er problemen mee hebben”.

Anderen hebben er geen enkel probleem mee. „Tja, je stopt er wel voor hè”, zegt een 76-jarige voorbijganger. „Ik kan me goed voorstellen dat mensen vergeten naar het stoplicht te kijken door die poster. Het beledigt me niet hoor, ik had dat lichaam wel willen hebben!”

Afleiding voor automobilisten

Eigenaar Collins hoopte dat hij de poster mocht laten hangen, maar dat feestje gaat niet door. „De eigenaar van deze poster heeft geen toestemming aan de gemeente gevraagd voor deze afbeelding”, laat de gemeente weten. „Omdat die toestemming ontbreekt, is gevraagd om de poster te verwijderen. Dat gaat de eigenaar zo snel mogelijk doen.”

De poster hangt dichtbij stoplichten en zou volgens de gemeente een afleiding kunnen zijn voor automobilisten. Of de wulpse dame inmiddels al is verwijderd, is niet bekend.

Lees ook: Trump is gedumpt: Madame Tussauds plaatst beeld in afvalcontainer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Reclame met naakte dame moet wijken uit angst voor ongelukken
Sluiten