Anne Kersten
Anne Kersten | LinkedIn Binnenland 30 okt 2020 / 16:26 uur

Nog eens 2 minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling 73-jarige

Er zijn nog eens twee verdachten aangehouden voor de fatale mishandeling van een 73-jarige man aan de Spijkerstraat in Arnhem. Het gaat om twee minderjarige jongens. Eerder werden al vijf anderen aangehouden voor de fatale mishandeling.

De twee jongens uit Arnhem worden verdacht van betrokkenheid bij de fatale mishandeling eergisteren. Een jongen werd gisterenavond aangehouden, de ander vanmorgen. Ze hebben zich allebei vrijwillig gemeld bij de politie en zitten vast. De andere verdachten hadden zich niet vrijwillig gemeld. Een van de andere verdachten is inmiddels vrijgelaten. Het gaat om een minderjarige jongen uit Westervoort.

„Vreselijk voor de nabestaanden”, schreef de Arnhemse burgemeester Marcouch gisteren op Twitter. „Het enige wat de daders nog kunnen doen, is zich melden.”

Bloemen

De 73-jarige man werd woensdag belaagd door vijf mensen. Zij sloegen daarna op de vlucht. De man bleef zwaargewond achter. Hij overleed een paar uur later in het ziekenhuis. Op de plek van de mishandeling liggen inmiddels een paar bossen bloemen.

Na de mishandeling startte de politie een uitgebreid onderzoek in het Arnhemse Spijkerkwartier. Via Burgernet werd opgeroepen uit te kijken naar vijf zwart geklede personen. Eén verdachte droeg een witte hoodie.

Waarom de groep de oudere man te lijf ging, is nog niet bekend. „We merken dat er veel vragen zijn en geruchten rondgaan, vooral over de toedracht”, schrijft de politie. Die geluiden worden meegenomen in het onderzoek.

Gisteren werden een 18-jarige jongen uit Rozendaal en 4 minderjarigen uit Arnhem, Westervoort en Rozendaal aangehouden. Een van de Westervoortse verdachten is inmiddels dus weer vrij. Drie van de verdachten verschijnen vandaag voor de rechter-commissaris. Van de andere drie wordt dit weekend besloten of ze langer vast moeten blijven.

Lees ook: 73-jarige man overleden na mishandeling op straat

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Nog eens 2 minderjarigen aangehouden voor fatale mishandeling 73-jarige
Sluiten